Μουσικό ταξίδι στον χρόνο με τους ΤΑΚΙΜ στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Μια μοναδική μουσική παράσταση έδωσε το συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ στην Βέροια, το Σάββατο 18 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Χώρου Τεχνών.

Το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις» ξαναζωντάνεψε και ταξίδεψε τους θεατές σε ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο.
Σταθμοί του ταξιδιού τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» στην Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη).

Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώθηκαν συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζαμε.

Οι δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο) και οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου, δημιούργησαν ένα ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα και σπάνιο οπτικό υλικό.

Ο Λάμπρος Λιάβας επιμελήθηκε τα κείμενα με τις σπάνιες μαρτυρίες και την παρουσίαση, ενώ στην αφήγηση ήταν η ηθοποιός Χλόη Μάντζαρη.

Η σκηνική επιμέλεια της παράστασης ήταν της Σοφίας Σπυράτου, ενώ το οπτικό υλικό επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Φιλίδης.

Συμμετείχαν τα χορευτικά του Τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας.

{jlex}flickr:72157678210645353{/jlex}