Διασκέδασε μικρούς και μεγάλους η μουσική παράσταση "Αβάντι μαέστρο" στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Την εκπαιδευτική μουσική παράσταση “Αβάντι Μαέστρο” παρουσίασε το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Ορδουλίδης. «Η ίδια παράσταση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πρόσφατα στην πόλη της  Νάουσας. Η εκδήλωση είναι μία καινούργια θεατρική πρόταση που συνδυάζει την θεατρική πράξη και τη ζωντανή μουσική όσο και τη βιωματική μάθηση. Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου όσο και σε σπουδαστές μουσικών σχολών. Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κι έχει σταλεί πρόσκληση στα σχολεία για να καλέσουν τους συντελεστές να παρουσιάσουν το έργο στα σχολεία».

Χαιρετισμό απηύθυνε η σεναριογράφος – σκηνοθέτης του έργου, Λίζα Κωνσταντοπούλου. «Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό, μουσικό, ψυχαγωγικό πρόγραμμα που παίζεται για πέμπτη χρονιά στα σχολεία. Το πρόγραμμα δίνει πληροφορίες για την  μουσική».

Ο π. Δημήτριος εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη κκ Παντελεήμονα, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την παράσταση απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι. Τα παιδιά συμμετείχαν χορεύοντας, ενώ στο τέλος απηύθυναν ερωτήσεις στον μαέστρο για τα μουσικά όργανα των συντελεστών.

Λίγα λόγια για την παράσταση...

Τέσσερις εξαιρετικοί σαξοφωνίστες, με κορυφαίο τον διεθνούς φήμης μουσικό και καθηγητή του Ωδείου μας Θεόφιλο Σωτηριάδη, ένας ανυπόμονος ντράμερ και μια ...απίθανη δημοσιογράφος έμπλεξαν σε μια ιστορία με πολύ γέλιο, υπέροχη μουσική και απρόβλεπτο τέλος! Καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης υπήρχει ζωντανή μουσική από ένα κουαρτέτο σαξοφώνων και κρουστά.

Συντελεστές:

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Λίζα Κωνσταντοπούλου 
Μουσική Επιμέλεια: Θεόφιλος Σωτηριάδης 
Έπαιξαν: Μελίνα Γαρμπή (δημοσιογράφος), Θεόφιλος Σωτηριάδης (μαέστρος και σοπράνο σαξόφωνο), Άγγελος Λαμπαδαρίδης (άλτο σαξόφωνο), Αντώνης Φωτιάδης (τενόρο σαξόφωνο), Γιάννης Πάλλας (βαρύτονο σαξόφωνο), Δημήτρης Ρόμπος (κρουστά)

{jlex}flickr:72157689424265304{/jlex}