Μουσικό αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη έκανε το ΚΕΜΑΕΔ στην ετήσια εκδήλωσή του (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας, ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ) διοργάνωσε την ετήσια του εκδήλωση με αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη. Μια εκδήλωση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το ΚΑΠΑ, την ΚΕΠΑ, τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου και ο Επιστημονικός Διευθυντής, Γιώργος Τσαλέρας.

Την ευχή του έδωσε ο επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κκ Παντελεήμων.

Εκ μέρους του Δημάρχου Βέροιας, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέτρος Τσαπαρόπουλος.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος χαιρέτησε την εκδήλωση εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η σύντροφος του Λουκιανού Κηλαηδόνη, Άννα Βαγενά. Η κα Βαγενά χαιρέτησε την εκδήλωση, βαθιά συγκινημένη, καθώς είναι η πρώτη εκδήλωση – αφιέρωμα στον εκλιπών σύζυγό της, που παρευρίσκεται. Η κα Δαμιανίδου της προσέφερε ως δώρο «Το δέντρο της ζωής». Ένα έργο που ετοίμασαν τα παιδιά του συλλόγου.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην αφοσιωμένη εθελόντρια του συλλόγου και Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ημαθίας, Μαρίνα Ψωμιάδου, καθώς επίσης και στην κόρη της Κατερίνα Ψωμιάδου όπου μαζί τον σύζυγό της Δημήτρη Κοτσιώνη μέσω της διοργάνωσης Βριληττός (τουρνουά χάντμπολ) στήριξαν το ΚΕΜΑΕΔ.

Οι πολίτες έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο ΚΕΜΑΕΔ και στα παιδιά του, τα παιδιά με τις ειδικές δεξιότητες. Απόλαυσαν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των μελών – παιδιών του ΚΕΜΑΕΔ, που ανέβηκαν ενθουσιασμένα στην σκηνή.

Στο τραγούδι ήταν ο Γιώργος Μπελίρης, ο Γιώργος Κυρόπουλος, η σχολική χορωδία Βέροιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας ΑΙΓΕΣ, υπό την διεύθυνση της Ελένης Αναγνώστου.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν παιδικά τραγούδια από τον δίσκο του Κηλαηδόνη "Αχ πατρίδα μου", ενώ στο δεύτερο μέρος έγινε αφιέρωμα στο έργο του καλλιτέχνη.

Τις χορογραφίες των παιδιών επιμελήθηκε η Μελίνα Παπαδοπούλου, ενώ παρουσιαστές ήταν η Χαρά Κοντού και ο Νίκος Μουρτζίλας.

{jlex}flickr:72157663242490088{/jlex}