Με το μουσικό σύνολο DIACHRONICO συνεχίστηκαν οι Εαρινές Συμφωνίες της ΚΕΠΑ Βέροιας

Με το μουσικό σχήμα «DIACHRONIKO» συνεχίστηκαν οι Εαρινές Συμφωνίες που διοργανώνει η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση με τίτλο «Όταν η ποίηση και ο στίχος μιλούν στην ψυχή», την Τετάρτη 21 Μαρτίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε τραγούδια πάνω σε ποίηση και στίχους των: Πάνου Θασίτη, Γιώργου Θέμελη, Ζωής Καρέλλη, Πρόδρομου Μάρκογλου, Νίκου Γκάτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Χρονά, Χρήστου Βερνάρδου, σε μουσική των: Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Καζαντζή, Σαράντη Κασσάρα, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοΐζου, Μάνου Χατζιδάκι και Χρήστου Βερνάρδου.

 

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Η ΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ( ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)

Αφιερωμένο στη Ζωή Καρέλλη

Μουσική Σαράντης Κασσάρας

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος - Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Στίχοι - Μουσική: Χρήστος Βερνάρδος

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ

Στίχοι: Πρόδρομος Μάρκογλου - Μουσική: Χρήστος Βερνάρδος

ΗΤΑΝΕ ΑΕΡΑΣ

Στίχοι: Γιώργος Χρονάς – Μουσική: Γιώργος Καζαντζής

ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Στίχοι: Ζωή Καρέλλη - Μουσική: Χρήστος Βερνάρδος

ΜΕ Τ' ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος – Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στίχοι: Πάνος Θασίτης – Μουσική: Σαράντης Κασσάρας

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙΡΟ (ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ)

Αφιερωμένο στον Μανώλη Αναγνωστάκη

Μουσική: Χρήστος Βερνάρδος

ΠΟΣΟ Σ' ΑΓΑΠΩ

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος – Μουσική: Μάνος Λοΐζος

ΚΑΠΟΤΕ

Στίχοι - Μουσική: Χρήστος Βερνάρδος

ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΟΓΝΕΜΑ

Στίχοι - Μουσική: Χρήστος Βερνάρδος

Μ' ΕΚΟΨΑΝ ΜΕ ΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΟ

Στίχοι: Γιώργος Θέμελης - Μουσική: Σταύρος Κουγιουμτζής

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ

Στίχοι: Πρόδρομος Μάρκογλου – Μουσική: Χρήστος Βερνάρδος

ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος – Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Στο μουσικό σχήμα συμμετείχαν η ταλαντούχα σπουδάστρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Αδαμίδου Κωνσταντίνα (τραγούδι) και οι καθηγητές - μουσικοπαιδαγωγοί με διεθνή εμπειρία και παρουσία στο μουσικό χώρο, Αρβανιτίδου Δέσποινα (κιθάρα), Βράνη Αγγελική (φλάουτο), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Χρήστος Βερνάρδος (κιθάρα - τραγούδι) και ο Σίμος Σταφυλλάκος (μπουζούκι – μαντολίνο).

Λίγα λόγια για το μουσικό σχήμα DIACHRONIKO

Το μουσικό σχήμα ‟DIACHRONIKO” γεννήθηκε μέσα από την αγάπη των μελών του για την παλιά και νέα Ελληνική και κλασική μουσική. Αρχικά ξεκίνησε το 2006 εκτελώντας οργανική μουσική με δύο κιθάρες ενώ στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με το τσέλο, το φλάουτο και τα φωνητικά. Το σχήμα έχει εμφανιστεί στη Σουηδία στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη (Stockholm), στο σύγχρονο Μουσείο Τέχνης, στο Μέγαρο Μουσικής και στο Mälardalen University (Västerås) σε τιμητική βραδιά για τον Έλληνα συγγραφέα Θοδωρή Καλλιφατίδη, στην Μουσική Ακαδημία στο Βελιγράδι Σερβίας. Επίσης στην Θεσσαλονίκη έχει εμφανιστεί στον αρχαιολογικό χώρο ‟Λουτρά Παράδεισος”, στο Βυζαντινό Μουσείο, στα Φεστιβάλ ‟Παρά θιν’αλός” και ‟Αυλαία” του Δήμου Καλαμαριάς. Το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου στον αρχαιολογικό χώρο Δίον του Νομού Πιερίας. Κύριος σκοπός του είναι η ανάδειξη και προώθηση της ποιοτικής μουσικής, καθώς και η ευαισθητοποίηση του πολίτη απέναντι στα μουσικά δρώμενα μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων σε τοπικό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

{jlex}flickr:72157691669345042{/jlex}