Κλασικές και κέλτικες μελωδίες από τις Arpeggiato Doppio στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Κλασικές συνθέσεις και κέλτικες μελωδίες απόλαυσαν οι φίλοι της μουσικής, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη", το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η αρχαιολόγος Μαρία Χειμωνοπούλου

Το αρπιστικό ντουέτο Arpeggiato Doppio παρουσίασε πρωτότυπα έργα ή διασκευές υψηλής δεξιοτεχνίας. Από Μότσαρτ και Μπάχ μέχρι Κέλτικες μελωδίες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Arpeggiato Doppio

Οι Arpeggiato Doppio είναι ένα αρπιστικό ντουέτο που δημιουργήθηκε το 2007 στην Θεσσαλονίκη από τις Κατερίνα Κίτσου και Πέλη Πλίκα με σκοπό την παρουσίαση ενός διευρυμένου μουσικού ρεπερτορίου, το οποίο μπορεί να καλύψει όλες τις μουσικές περιόδους και τα μουσικά στυλ.

Το ντουέτο έχει εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες, όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο, το αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης και έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα όπως το φεστιβάλ St. George και τα Ελευθέρια στην Κομοτηνή.

Τα μέλη του είναι ενεργοί μουσικοί με συμμετοχές στις κρατικές ορχήστρες Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Κύπρου, τις Δημοτικές Συμφωνικές ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας κ.α., καθώς επίσης δίνουν μεγάλο αριθμό σολιστικών συναυλιών εντός και εκτός Ελλάδος.

{jlex}flickr:72157697791363854{/jlex}