Μητσιάς & Καραμπέτη ερμήνευσαν στίχους Ελλήνων ποιητών στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Μια σπάνια μουσική παράσταση είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το Βεροιώτικο κοινό το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στα πλαίσια του πρώτου φεστιβάλ της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, εμπνευσμένοι από τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας», παρουσίασαν στίχους είκοσι έξι μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που έχουν μελοποιηθεί από δέκα μεγάλους συνθέτες.

Οι θεατές, που κατέκλεισαν την αίθουσα του Χώρου Τεχνών, απόλαυσαν μία εξαιρετική παράσταση, μία περιδιάβαση στον μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Οι ερμηνευτές με τις μελωδικές φωνές τους τραγούδησαν: Σαπφώ, Διονύσιο Σολωμό, Κωστή Παλαμά, Άγγελο Σικελιανό, Κ.Π Καβάφη, Κώστα Βάρναλη, Ναπολέων Λαπαθιώτη, Κώστα Καρυωτάκη, Γιώργο Σαραντάρη, Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο, Μυρτιώτισσα, Τάσο Λειβαδίτη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Μιχάλη Κατσαρό, Νίκο Καββαδία, Νίκο Γκάτσο, Ιάκωβο Καμπανέλη, Κώστα Γεωργουσόπουλο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Χρονά ,Μάνο Ελευθερίου, Γιώργο Σκούρτη, Άλκη Αλκαίο και Διονύση Σαββόπουλο.

Οι συνθέτες που μελοποίησαν αυτά τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η Λένα Πλάτωνος.

Τελειώνοντας το πρόγραμμα, το κοινό ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα μην αφήνοντας τους ερμηνευτές να αποχωρήσουν από την σκηνή. Έτσι για ‘καληνύχτα’ μας αφιέρωσαν ακόμη δύο αγαπημένα τραγούδια, προκαλώντας τον ενθουσιασμό όλων.

Συντελεστές:
Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Λιάνης
Πιάνο - Ενορχηστρώσεις: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μπουζούκι -Μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας