Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Κ.Ε.Π.Α. και του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Με πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους ακροατές υποδέχεται τα Χριστούγεννα το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας . Η αυλαία σηκώνεται την Πέμπτη 18/12 στις 6.00 το απόγευμα με την μουσικοπαιδαγωγό Δήμητρα Μητρέντση που μουσικά αφηγείται με τους μικρούς μαθητές της τηνιστορία του γνωστού παραμυθά DrSeuss «πώς το Γκριντς έκλεψε τα Χριστούγεννα».

 

Η συνέχεια απευθύνεται και πάλι στα μικρά παιδιά, καθώς το αγαπημένο παραμύθι του Ε.Τ.Α.Hofmann«ο Καρυοθραύστης» αποδίδεται μουσικά από την θεία μουσική του P.ITchaikovsky τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα. Παίζουν μικροί μαθητές πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου. 

 

Την ίδια μέρα στις 8.30 το βράδυ η χορωδία του ΔΩΒ υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Δήμητρας Ζησέκα τραγουδάει κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τους σκοπούς της ομάδας αλληλεγγύης και δράσης Βέροιας.

Την Τρίτη 23/12 δύο μαθητικές συναυλίες από τα τμήματα και σύνολα του ΔΩΒ. Στην πρώτη, στις 5.30 το απόγευμα θα ακουστούν κάλαντα και παιδικά κομμάτια, ενώ στην δεύτερη, στις 7.30 το βράδυ προχωρημένοι μαθητές και σύνολα θα ερμηνεύσουν έργα ρεπερτορίου. 

 

Την Δευτέρα 29/126:00 μ.μ. η  Καφανταρίδου Αγνή μαθήτρια της Τζήμα Νάντιαςθα δώσει προπτυχιακό ρεσιτάλ πιάνου. 

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ στην συναυλία της χορωδίας του Ωδείου (Δευτέρα στις 8.30 μμ) θα συλλέγονται παιδικά βιβλία και παιχνίδια (καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση) υπέρ των παιδιών της πόλης που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.  

 

Οι εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας θα πραγματοποιηθούν στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.