Με αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ το ΚΕΜΑΕΔ (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ γιόρτασε ο ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ) Δήμου Βέροιας, με συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο μεγάλο Έλληνα στιχουργό Μανώλη Ρασούλη.

Η καθιερωμένη πλέον γιορτή του ΚΕΜΑΕΔ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Δεκέμβρη, στην γεμάτη αίθουσα του Χώρου Τεχνών Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε τη διευθύντρια του Κέντρου Μελίνα Δαμιανίδου, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όσους στηρίζουν το έργο του Κέντρου.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, λέγοντας ότι η σημερινή γιορτή είναι μια γιορτή για όλους, για τα παιδιά του Κέντρου, τους εκπαιδευτικούς - εθελοντές κι όσους βοηθούν στην εκπαίδευση και ψυχαγωγία αυτών.  Παρακολουθώντας με πατρικό ενδιαφέρον το έργο του Κέντρου, είπε ότι νιώθει μεγάλη χαρά για την αγάπη που παίρνουν αυτά τα παιδιά και την πρόοδο που παρουσιάζουν.

Η κα Δαμιανίδου και ο κος Τσαλέρας, επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου, προσέφεραν έναν πίνακα που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του Κέντρου, στον Μητροπολίτη για το Αργυρό Ιωβηλαίο (25 έτη) αρχιεροσύνης του, για να του θυμίζει την Μικρασιατική καταγωγή του.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος είπε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στηρίζει έμπρακτα το ΚΕΜΑΕΔ, ενώ συνεχάρη δημόσια την κα Δαμιανίδου για το έργο που παρέχεται στα παιδιά. «Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ με σκοπό την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων αυτών σε όλους τους τομείς, χωρίς διακρίσεις και  αποκλεισμούς».

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας ότι μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα στα ΑμεΑ, ώστε να ενσωματωθούν και έχουν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. «Υποχρέωση όλων να υπερβούμε τον ατομικισμό και να επιδείξουμε αλληλεγγύη. Τα ΑμεΑ μπορούν να προσφέρουν πολλά, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία. Χρέος μας να στεκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που διαφέρουν. Δεν είμαστε ίδιοι, όμως οφείλουμε να είμαστε ίσοι».

Στη συνέχει την σκυτάλη πήραν οι αξιόλογοι τραγουδιστές, ανάμεσά τους και η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, που ερμήνευσαν πολλά αγαπημένα τραγούδια του Ρασούλη, από διάφορες συνεργασίες του, με αξιόλογους συνθέτες όπως Νικολόπουλο, Λοϊζο, Κουγιουμτζή, Αλαγιάννη, Βαγιόπουλο, Παπάζογλου κ.α.

Τα παιδιά του Κέντρου ανέβηκαν στην σκηνή, και μιας και ημέρα ήταν αφιερωμένη σε αυτά, χόρεψαν με την ψυχή τους, παρασύροντας με το κέφι και τον ρυθμό τους όλους τους θεατές. Ήταν μία ξεχωριστή βραδιά, με δυνατά συναισθήματα, που άγγιξε όλους.

Συντελεστές εκδήλωσης:

Τραγούδησαν οι:

Ναταλία Ρασούλη

Κυριακή Δαμάσκου

Κωνσταντίνος Στεφανής

Θάνος Ματζίλης

Γιώργος Μπελίρης

Μουσική επιμέλεια:

Ορχήστρα «Ρυθμός»

Μαέστρος: Νίκος Χιώτογλου

Συμμετείχαν οι:

Σχολική Χορωδία Βέροιας

Χορωδία ΑΙΓΕΣ Βεργίνας

Επιμέλεια παράστασης: Ελένη Αναγνώστου

Χορογραφίες: Μελίνα Παπαδοπούλου

View this gallery on Flickr