Αντιπολεμικά μηνύματα και πολύ γέλιο στην παράσταση "Αχαρνής" (φωτογραφίας, video)

Την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε σκηνοθεσία και απόδοση Γιάννη Κακλέα, απόλαυσε το Βεροιώτικο κοινό την Δευτέρα στο Θέατρο Άλσους. Τα αντιπολεμικά μηνύματα της παράστασης ήταν ξεκάθαρα, οι στιγμές γέλιου πολλές και το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος δίκαιο.

Η παράσταση είχε όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου αυτού σατιρικού ποιητή: Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν την συνείδηση των πολιτών και πάνω απ΄ όλα την αντίθεση του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία. Οι πρωταγωνιστές, με όχημα την κωμωδία σατίρισαν αμείλικτα την πολεμική παράνοια και ανέδειξαν την Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν. Έστειλαν όμως και μηνύματα για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όπως η ατάκα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλο "αυτός που κοιμάτε στην δημοκρατία, ξυπνά με δικτατορία".

Στην παράσταση τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άρης Σερβετάλης και Φάνης Μουρατίδης. Έπαιξαν επίσης οι Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Κακλέας
Δραματουργική επεξεργασία: Εύη Σαραγά
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Χορογραφία: Αγγελική Τρομπούκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική διδασκαλία: Λία Βίσση
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ
Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου
Γραφιστικός σχεδιασμός: Χριστόφορος Χαραλαμπόπουλος

{globalflash.gallery 76}