Βέροια: Άνοιξε την Κυριακή η αυλαία του...Παραμυθοχώρου

paramithoxoros1

Άνοιξε την Κυριακή η αυλαία στον...Παραμυθοχώρο της ΚΕΠΑ Βέροιας. Ο Χώρος Τεχνών, η Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και το Αρχοντικό Σαράφογλου, φόρεσαν τα γιορτινά τους και με παιδικό θέατρο μας μεταφέρουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις. Ένας μαγικός κόσμος με παραμυθάδες, μαριονέτες, κούκλες και κουκλοθέατρο, δημιουργήθηκαν για τα παιδιά στην Βέροια. Η ανταπόκριση του κόσμου την πρώτη ημέρα ήταν πολύ μεγάλη στις παραστάσεις "Γοργόνα - γοργονίτσα" και Ζαχαροζυμωμένος". Οι εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες στις 6μμ και το πρόγραμμα είναι:

paramithoxoros2

★ Δευτέρα 14/12
εικαστικό θέατρο κούκλας Πράσσειν Άλογα
Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει
Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει

Παράσταση με αφορμή τo βιβλίο του Μάνου Κοντολέων από τις Εκδόσεις Πατάκη. Ιδανική για τα Χριστούγεννα αλλά και για όλη την σχολική περίοδο μιας που παρουσιάζει παραμυθένια τον κύκλο του νερού! Μια ποιητική ιστορία με ηθοποιό και κούκλες που ξεκινάει κάποια Χριστούγεννα και μιλάει για τον κύκλο του νερού συνδέοντας τον με τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου.

Ένα αγόρι, εκείνα τα Χριστούγεννα θα φτιάξει ένα χιονάνθρωπο και θα τον αγαπήσει πολύ! Ο χιονάνθρωπος για να μην λιώσει θα δραπετεύσει! Όμως θα λιώσει στο ποτάμι... θα εξατμιστεί και στο τέλος θα γίνει βροχή. Σε επόμενα Χριστούγεννα θα καταλήξει στο ίδιο σημείο στη γη, σαν χιόνι και θα γίνει πάλι χιονάνθρωπος! Θα νιώσει μεγάλη έκπληξη όταν ξανασυναντήσει το ίδιο αγόρι που έχει μεγαλώσει! Ο κύκλος του νερού του χιονάνθρωπου και ο κύκλος της ζωής του αγοριού θα ξανασμίξουν για τρίτη φορά στα βαθιά γεράματα...

Η χριστουγεννιάτικη εκδοχή της παράστασης έχει χριστουγεννιάτικη μουσική.

Εκπαιδεύτρια – Εμψυχώτρια: Εμμανουέλα Καποκάκη, απόφοιτος Εθνικής Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας Γαλλίας (Ecole Superiere Des Arts De La Marionnette - Charleville).Βοηθός – Εμψυχωτής: Αλέξανδρος Ποικιλίδης
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

★ Τρίτη 15/12
κουκλοθίασος Redicolo
Ρομπέν τωνν δασών - η αληθινή ιστορία
Η νέα, εντυπωσιακή παράσταση από τον κουκλοθίασο redicolo, με τίτλο "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ – η αληθινή ιστορία", με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση καθηλώνει μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.

Πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών, πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση. Ο Ρομπέν του κουκλοθιάσου redicolo πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης και φαντασμένος, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα, καταλήγει να είναι ένας κωμικός Ρομπέν, ένας Ρομπέν αντιήρωας, που μέσα από τα παθήματα του διασκεδάζει και αφυπνίζει. Απέναντι στον ατομικισμό, την προσωπολατρία και την ανάθεση των δικών μας προβλημάτων σε άλλους, η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει αξίες όπως είναι η συλλογικότητα, το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη κτλ
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

★ Τετάρτη 16/12
περιπλανώμενη θεατρ. ομάδα Dromocosmicas
Vagor & Bellavita

Η Μπελαβίτα ζει κάτω από μια γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνά, αυτό την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα, αυτό και την κοιμίζει.

Μία μέρα θα συμβεί κάτι που θα αλλάξει τη ρουτίνα της ζωής της. Ένας περιπλανώμενος ταξιδιώτης, ο Βάγκορ, θα εμφανιστεί έχοντας ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της. Οι δύο ήρωες από εκείνη τη στιγμή μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους, μιας και δεν ελπίζουν τίποτε από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως "ονειρεύονται" κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή.
Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο - τσίρκο, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν αφηγείται ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας. Η σχέση που αναπτύσσουν οι δύο πρωταγωνιστές στηρίζεται στο ομαδικό πνεύμα, τη συνεργασία και την εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους.
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

★ Πέμπτη 17/12
Ήρθαν τα Χριστούγεννα, καιρός για παραμύθια!
με την παραμυθού Κατερίνα Κλεάρχου
Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών