Η Ομάδα «ΣΧΕΔΙΟ Β» του ΔΗΠΕΘΕ παρουσίασε την παράσταση "Κάτω τα χέρια από το παιχνίδι" (φωτογραφίες και βίντεο)

Η Ομάδα «ΣΧΕΔΙΟ Β» (μαθητές Γ', Δ', Ε, ΣΤ' δημοτικού) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσίασαν το Σάββατο την παράσταση «Κάτω τα χέρια απ’ το παιχνίδι!» της Ελένης Αρτεμίου Φωτιάδου σε σκηνοθεσία του επιμορφωτή της ομάδας, Χρήστου Κυπαρισσόπουλου.

Τα παιδιά παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα άνετα μπροστά στο κοινό, είχαν δουλέψει καλά τα κείμενά τους, παρουσίασαν με επιτυχία όσα διδάχθηκαν την σεζόν που πέρασε και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Πολύ όμορφο το σκηνικό αλλά και τα κοστούμια.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια ομάδα παιδιών συνηθίζει να πηγαίνει για παιχνίδι και κυρίως για ποδόσφαιρο στο μικρό δάσος που βρίσκεται δίπλα στο χωριό τους. Εκεί, όμως, έχει εγκατασταθεί η Μάγισσα Σκούπα-Αλούπα με το Βοηθό της, το Κοράκι. Εδώ και...αιώνες η Μάγισσα προσπαθεί χωρίς επιτυχία να παρασκευάσει το μαγικό φίλτρο, που θα την κάνει ικανή να εξουσιάζει τα μυαλά των ανθρώπων και να τους έχει υποχείριά τους. Τα παιχνίδια και οι χαρές των παιδιών ενοχλούν τη Μάγισσα. Χρησιμοποιώντας τα μαγικά της παρασκευάσματα κατορθώνει να αιχμαλωτίσει τη διάθεσή τους για παιχνίδι και χαρά. Τα σχέδιά της ανατρέπονται μετά από ένα λάθος που κάνει ο Βοηθός της το Κοράκι .

Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα στο παιχνίδι! Δυστυχώς ο σημερινός τρόπος ζωής και η διαμόρφωση των χώρων των πόλεών μας, περιορίζουν όλο και περισσότερο την ελευθερία των παιδιών μας. Το κείμενο μέσα από έναν παραμυθιακό τρόπο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον θεατή σε ένα θέμα, που τείνει να γίνει μάστιγα των καιρών. Την ελευθερία του παιδικού πνεύματος και του εκ γενετής δικαιώματός του στο παιχνίδι.

Συντελεστές:

Κείμενο: Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου.
Σκηνοθεσία: Κυπαρισσόπουλος Χρήστος
Βοηθός Σκηνοθεσίας: Μηνάς Γαβριηλίδης
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Χρύσα Σερδάρη
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Κυπαρισσόπουλος.
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Φωτισμοί: Γεώργιος Βέγκος
Οργάνωση παραγωγής – προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμήνευσαν:

Μάγισσα Σκούπα Αλούπα: Γεωργιάδου Αποστολίνα
Κοράκι – βοηθός μάγισσας: Χασιώτης Βασίλειος
Παιχνίδω: Στεφάνου Ασπασία
Γέλιο: Αθηνά - Μαρία Μπουσάκη
Δημήτρης: Παπαγιάννης Δημήτριος
Αλμπέρτο: Δούλαλας Παύλος
Ειρηνούλα: Εύα Λολίδου
Σουάνα: Σερβετά Μαρία – Ελένη.
Λίζα: Αβραμίδου Άννα – Μαρία
Σωτήρης: Ακριβόπουλος Ιωάννης