Ελληνικός κινηματογράφος στο Θέατρο Επισκοπής Ναούσης

Οι πιο κωμικές σκηνές και ατάκες του Ελληνικού ασπρόμαυρου κινηματογράφου παρουσιάστηκαν στο Θέατρο της Κοινότητας Επισκοπής από τα παιδιά του Γυμνασίου Επισκοπής την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Το συρτάκι, το χασαποσέρβικο, τα τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο Γ. Πουλόπουλος, το μουσικό μοτίβο «Φσστ Μπόιγκ!», η Φωνή της Σαπφούς Νοταρά πλαισίωσαν τις διάσημες σκηνές από τα έργα: Μία τρελή σαραντάρα, Δεσποινίς Διευθυντής, «Απλά Μαθηματικά!», «Σούζη τρως!!», Τα κίτρινα γάντια, Της κακομοίρας, «Ναυσικά….» σκορπίζοντας γέλιο στην κατάμεστη αίθουσα –κόσμημα της Κοινότητας Επισκοπής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέλεξαν τις σκηνές, αγάπησαν τους ρόλους, δούλεψαν γι αυτούς όλη τη σχολική χρονιά, και τους ερμήνευσαν με αυθορμητισμό, ζωντάνια, κέφι και πολλούς αυτοσχεδιασμούς. Χάρισαν σε γονείς και φίλους μια αξέχαστη βραδιά και μας «μίλησαν» για τα χαρακτηριστικά του Έλληνα και όποιου ζει στην Ελλάδα: το χιούμορ, τη δύναμη, την αγωνιστικότητα, τις ανατρεπτικές ιδέες, τη φαντασία και το πείσμα για το χαμόγελο στη ζωή μας.

Την παράσταση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: Κυριακίδου Άννα, Παπαδοπούλου Γεωργία και Μαγγαβέλας Σταύρος. Έπαιξαν οι μαθητές: Κατερίνα Ιωάννου, Εύη Μάρκου, Νικολέτα Γκιάπη, Ελένη Μοσχοΐδου, Αλέξανδρος Φωτιάδης, Μάκης Καραγκούνης, Αμαρίλντο Καράι, Βασίλης Αρσένης, Ευδοκία Βέλκου, Ζαχαρένια Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Νίκου, Βάσια Κυριακίδου, Θωμάς Κουρτίδης, Νταούτ Κίτσα, Θεοχάρης Κυριακίδης, Μακάριος Μπόφτσης. Βοήθησαν οι μαθητές: Αναστασία Μπόφτση, Άννα Λογγιζίδου, Κώστας Δημητριάδης, Παναγιώτης Αντωνιάδης, Σάββας Σαμαρτζίδης.

Η παράσταση συγκέντρωσε 160€ που θα δοθούν από τα παιδιά σε φιλανθρωπικό σκοπό.