Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" (φωτογραφίες, βίντεο)

Για ακόμη μια χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο θίασός της ταξίδεψαν στην Βέροια για να παρουσιάσουν την θεατρική παράσταση, που παίχτηκε τον χειμώνα με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, «Ο Κουρέας της Σεβίλλης».


Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016

Την Τρίτη 5 Ιουλίου μικροί και μεγάλοι θεατές απόλαυσαν ένα κωμικό έργο, με εξαιρετικές ερμηνείες, τραγούδια, όμορφα σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια.

Η υπόθεση του έργου είχε ως εξής: “Όλα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας πολλά χρόνια πριν, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι απ’ τη Σεβίλλη είχε πάει να επισκεφθεί μια θεία της. Δεν είχε προλάβει να μπει στο σπίτι όταν ξαφνικά αντίκρισε τον κόμη Αλμαβίβα, που έτυχε να περνάει από κει. Αυτό ήταν! Μια ματιά ανάμεσα σ’ ένα αγόρι και ένα κορίτσι και η αγάπη της ιστορίας μας έχει κιόλας γεννηθεί...

Λίγες μέρες αργότερα ο Αλμαβίβα στέλνει προξενήτρα στο Γέρο-Μπάρτολο, τον κηδεμόνα της Ροζίνας, για να ζητήσει το χέρι της. Εκείνος όμως αρνείται!

Τότε ο Κόμης αποφασίζει να τη βρει μόνος του και με τη βοήθεια του Φίγκαρο, του ξακουστού Kουρέα της Σεβίλλης, μπλέκουν σε περιπέτειες και κάνουν τους θεατές να ξεκαρδιστούν στα γέλια."

Σε αντίθεση με την προβολή του έργου στην Αθήνα, σήμερα η Κάρμεν Ρουγγέρη έκανε μια γκεστ εμφάνιση υποδυόμενη την προξενήτρα.

Όπως ανέφερε η συγγραφέας πρόκειται για ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι-σπουδαίος - Ιταλός συνθέτης –το διάλεξε για να το κάνει ΟΠΕΡΑ.

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» δεν ήταν παραμύθι. Ήταν όμως ένα έργο που περιείχε όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι.

Έχει δηλαδή μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασσικής μουσικής.

Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου.

Το έργο διασκευασμένο με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κράτησε τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετέτερεψε τις άριες και τα φωνητικά σύνολα, σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα.

Όλα αυτά ενώθηκαν μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια -με άρωμα εποχής-, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Στο τέλος του έργου η Κάρμεν Ρουγγέρη βγήκε φωτογραφίες με τα παιδιά, υπέγραψε αυτόγραφα και συνομίλησε μαζί τους.

Συντελεστές:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Διασκευή-Ενορχήστρωση: Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα, Στίχοι & επιλογή μελωδιών: Ανδρέας Κουλουμπής, Διδασκαλία Τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Έπαιξαν και τραγούδησαν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργάκη Κατερίνα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Νικολάου Γιάννης, Παπαδάκης Αντώνης, Σταυρακούδης Νίκος, Τσίτσου Παναγιώτα, Χονδρογιάννης Άγγελος