«Το δέντρο που έδινε»: Το έργο της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας για την ανιδιοτελή αγάπη (φωτογραφίες, βίντεο)

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας παρουσίασε το μουσικό παραμύθι «Το δέντρο που έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία των Γιώργου Δερνίκα και Πέτρου Μαλιάρα, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.


Δημοσιεύτηκε από Facebook στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Η πρώτη παράσταση δόθηκε μόνο για τους εκπαιδευτικούς, ενώ από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, θα δίδονται παραστάσεις για τους μαθητές.

Η πρωτότυπη θεατρική διασκευή είχε ως σκοπό να θίξει θέματα όπως η φιλία και η αγάπη. Έννοιες που έχουν φθαρεί, ξεχαστεί ή και παρεξηγηθεί στις μέρες μας. Κάθε παιδί, που θα παρακολουθήσει την παράσταση, μπορεί να αντιληφθεί και να κατανοήσει περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσει την παιδική ευαισθησία, καθώς μεγαλώνει όπως και πόσο σημαντικό είναι να δίνει αγάπη χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς ανταλλάγματα. Τα μηνύματα του έργου περνούν στα παιδιά αβίαστα και ευχάριστα με χιούμορ, με ζωντανή πρωτότυπη μουσική επί σκηνής, που είναι γραμμένη αποκλειστικά για την παράσταση. Με πολλά όμορφα τραγούδια, που θα δώσουν την αίσθηση μια άλλης εποχής. Μιας εποχής νοσταλγικής, γλυκιάς και αθώας.

“Σε συνέχεια της μεγάλης περσινής ανταπόκρισης των εκπαιδευτικών και των μαθητών στο θεματικό ΚΟΥΤΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, το οποίο συνέβαλε στη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της παράστασης, σχεδιάζουμε και φέτος μια σειρά δραστηριοτήτων προετοιμασίας, που στόχο έχουν να εμπλέξουν τον εκπαιδευτικό και το μαθητή σε μια βιωματική προσέγγιση της παράστασης πριν, κατά και μετά τη θέαση και να εντυπωθούν αποτελεσματικότερα τα μηνύματα του έργου”, αναφέρουν οι υπεύθυνοι.

Λίγα λόγια για το έργο...

Κάποτε ήταν μια μηλιά, που αγαπούσε ένα αγοράκι. Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια στα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της και η μηλιά χαιρόταν που είχε ένα φίλο. Μα το αγόρι όσο μεγάλωνε τόσα περισσότερα ζητούσε από το δέντρο και το δέντρο έδινε αδιάκοπα. Το αγόρι έφευγε και επέστρεφε, μα η μηλιά έμενε ευτυχισμένη για τον φίλο της. Ώσπου τα χρόνια πέρασαν και γέρος πια το αγόρι επέστρεψε, πιο σοφός, πιο απλός μα βρήκε μόνο ένα...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωτότυπο κείμενο: Σελ Σιλβερστάιν
Πρωτότυπη θεατρική διασκευή: Γεώργιος Δερνίκας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας - Γεώργιος Δερνίκας
Κινησιολογία - Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Βοηθός Χορογράφου: Μαργαρίτα Παναγιώτου
Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Βοζίκης
Κατασκευή Σκηνικών: Woods For The Soul
Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – Κ.Θ.Β.Ε
Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Κομβόκη - Άννα Καλαϊτζίδου
Σχεδιασμός σκηνικών - κοστουμιών: Γεώργιος Δερνίκας
Σχεδιασμός Φωτισμών: Διονύσης Καραθανάσης
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Video: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Γραφιστική Επιμέλεια: G.D
Προβολή - επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου
Ηθοποιοί: Γεώργιος Δερνίκας, Έλλη Μπομποτσάρη, Μαριάννα Ντίνου, Δημήτρης Στίμπο

Έπαιξαν ζωντανά:
βιολί: Μαριάννα Ντίνου
ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Στίμπο

Για πληροφορίες, για τον προγραμματισμό και κλείσιμο ημερομηνίας παρακολούθησης της παράστασης μπορείτε να απευθύνεστε στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς της ΚΕ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας 2331078140, & 142
fax: 2331029714 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.