Θεατρική δράση στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Βέροιας

Το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Βέροιας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην ομάδα playback της Βέροιας “coo-action” (μέλη:

Αλέξια Κουκουνασούλη , η Ευση Αρζόγλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταλαρά, η Υακίνθη Σταμπολή και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης) καθώς και στον ΣΟΦΨΥ Hμαθίας για την διάθεση του χώρου στη δράση που πραγματοποίηθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου με συντονίστρια την Ευφροσύνη Κιατικίδου.

Στην εν λόγω ενέργεια συμμετείχαν γυναίκες-ωφελούμενες του Συμβουλευτικού Κέντρου όπου μέσα σε 2 ώρες αφηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες που "ζωντάνεψαν" στη σκηνή του playback μέσα από τον αυτοσχεδιασμό των ηθοποιών.

Το playback θέατρο είναι ένα ιδιαίτερο είδος σκηνικής συν-δημιουργίας (performance), όπου δεν υπάρχει έργο ή σενάριο, αλλά η ομάδα διαδραματίζει αυτοσχεδιαστικά ιστορίες του κοινού. Η βάση της παράστασης ήταν, λοιπόν, υλικό που διέθεσε το ίδιο το κοινό: ιστορίες, όνειρα, στιγμές, προσδοκίες, μικρά και μεγάλα γεγονότα της καθημερινής ζωής, ζητήματα που μπορεί όλους να μας αφορούν αλλά δεν παύουν να βιώνονται από τον καθένα μας με ξεχωριστό τρόπο.