«Ο Ληστής των Χριστουγέννων» παρουσιάστηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι της Μητρόπολης στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το μουσικό ανάγνωσμα «ο Ληστής των Χριστουγέννων» παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι της Μητρόπολης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος προλόγισε την εκδήλωση, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στην παράσταση είδαμε μία μορφή που έρχεται να ταυτιστεί με τον καθένα από εμάς. Έναν άνθρωπο που δύο φορές μονάχα συνάντησε τον Χριστό στη ζωή του. Αλλά αυτές οι δύο στιγμές στάθηκαν ικανές να τον αλλάξουν για πάντα και να ανοίξουν την πόρτα για την Βασιλεία των Ουρανών.

Αυτό που παρακολουθήσαμε δεν ήταν προϊόν μυθοπλασίας. Στηρίζεται στις παλαιοχριστιανικές διηγήσεις της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, αλλά και στα Ευαγγελικά κείμενα. Ταυτιστήκαμε με τον Ληστή, που συνάντησε τον Χριστό, κι ο οποίος άλλαξε την ζωή του.

Ήταν μία εξαιρετική παράσταση που μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων. Που επιχείρησε να μας προβληματίσει σχετικά με το βαθύτερο νόημα της ενανθρώπισης του Κυρίου και το πως καθορίζει τις ζωές μας.

Το έργο έγραψε και επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια του έργου είχε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές.

Την μουσικοθεατρική παράσταση πλαισίωσε Βυζαντινός χορός του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του κ. Ιορδάνη Ζερδαλή, ενώ στα αναλόγια ερμήνευσαν τους βασικούς ρόλους η κ. Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, ο κ. Μιχάλης Λιάγγος, ο Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές και ο Αρχιδιάκονος Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ (φωνή Χριστού).

Κατά την είσοδό τους οι θεατές στο φουαγιέ, παρέδωσαν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας για την Τράπεζα Αγάπης - Συσσίτιο Βέροιας.