Πραγματοποιήθηκε διάλεξη – παράσταση με θέμα την αυτοεκτίμηση την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια της σειράς συναντήσεων, όπου μπορούμε να διερευνήσουμε τα θετικά  μας συναισθήματα, η ομάδα «coo-action», υπό την καθοδήγηση της ψυχοθεραπεύτριας Ευφροσύνης Κιατικίδου, παρουσίασε διάλεξη – παράσταση με θέμα "Αναζητώντας την Αυτοεκτίμηση απ' την σκιά της ντροπής, στο φως του «εγώ είμαι»".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Η κα Κιατικίδου μετά από σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στο θέμα της σημερινής διάλεξης. Μίλησε για το τι είναι αυτοεκτίμηση - η οποία δεν είναι ένα σταθερό χαρακτηριστικό του ανθρώπου, γι αυτό λέμε ότι πλάθεται – τους κινδύνους της υψηλής αυτοεκτίμησης (παθολογικός ναρκισσισμός, υπεροψία), τα οφέλη της χαμηλής αυτοεκτίμησης (κι όμως υπάρχουν), τον φαύλο κύκλο της αυτοαπόρριψης, το συναίσθημα της ντροπής κ.α.

Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή του κοινού, που μοιράστηκε της εμπειρίες του κι εξέφρασε πως νιώθει την αυτοεκτίμηση, η ομάδα playback της Βέροιας “coo-action”, μέλη της οποίας είναι η Αλέξια Κουκουνασούλη, ο Άγγελος Παπαγγέλου, η Εύση Αρζόγλου, η Ελίζα Σιδερίδου, η Μαίρη Μεγγιάνη, η Κική Ταραλά, η Σία Χαμπίδη, η Υακίνθη Σταμπολή και οι Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Μέρκος Νεστορόπουλος, συν-δημιούργησαν μία αυτοσχεδιαστική παράσταση.