tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Ξινόμαυρο του Κτήματος Κελεσίδη σε περιοδικό που διανέμεται στην Κεντρική Ευρώπη

Άρθρο του οινοδημοσιογράφου Βασίλη Γαλανού για τις ελληνικές ερυθρές ποικιλίες 100%, φιλοξενείται στις σελίδες του χειμερινού τεύχους του περιοδικού Import, που διανέμεται στην Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ελβετία).

Στην δημοσίευση γίνεται αναφορά στο Ξινόμαυρο (Μέρχαλι) Νάουσα του Κτήματος Κελεσίδη από το Γιαννακοχώρι Νάουσας.

Διαβάστε το απόσπασμα:

Το Ελληνικό κρασί κατά την αρχαιότητα με τη φήμη του και τα στοιχεία ηδονισμού και της φιλοσοφικής αναζήτησης που το χαρακτήριζαν, ήταν η αντανάκλαση του ίδιου του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Τα πλοία που μετέφεραν τα ελληνικά κρασιά στα πέρατα του τότε κόσμου, μετέφεραν ουσιαστικά τον ελληνικό πολιτισμό.

Ακολούθησε μια μεγάλη περίοδος παρακμής για το ελληνικό κρασί που ξεκίνησε με την κυριαρχία των Ρωμαίων στην μεσόγειο αλλά και μια σειρά από μεγάλες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές οι οποίες το οδήγησαν σε μαρασμό.

Στις μέρες μας όπως υπάρχουν πλέον πολλά Ελληνικά κρασιά τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα την σημαντική δουλειά που γίνεται από τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, τόσο όσον αφορά την φροντίδα στο αμπέλι και την επιλογή της πρώτης ύλης όσο και την προσεκτική οινοποίηση της.

Ενώ τα λευκά παραμένουν τα πιο γνωστά ελληνικά κρασιά η Ελλάδα προσφέρει επίσης μια συναρπαστική επέκταση του φάσματος παγκόσμιων ερυθρών που υπόσχονται περιπέτεια και συγκινήσεις.

Περισσότερα από 300 είδη αυτοχθόνων σταφυλιών καλλιεργούνται στις αμπελουργικές ζώνες της χώρας μας και «φιλοξενούνται» σε περισσότερα από 1200 οινοποιεία. Η ποιότητα εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο προς το καλύτερο στη διάρκεια των τελευταίων ετών προσφέροντας συναρπαστικές επιλογές για όσους αγαπούν την εξερεύνηση.

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ (ΜΕΡΧΑΛΙ) ΝΑΟΥΣΑ – ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

Ένα ελκυστικά φρουτώδες ξινόμαυρο με αξιοπρόσεκτη τανική δομή και μια σύνθετη γήινη διάσταση. Στην μύτη χαρακτηριστικά αρώματα κερασιού, φράουλας, μούρων, βιολέτας, νότες λιαστής ντομάτας, βρεγμένου χώματος και διάσπαρτη παρουσία βελανιδιάς έρχονται αυθόρμητα στην μύτη. Στο στόμα ο ζουμερός πυρήνας κερασιών-μούρων περιβάλλεται από ζωηρή οξύτητα και πληθώρα τανινών που κάνουν πειστική την παρουσία τους. Νότες ντομάτας,  φύλλων του δάσους και μπαχαρικών περιφέρονται επίσης σ’ αυτό το νεαρό ξινόμαυρο, με ικανοποιητικής διάρκειας μπαχαρένια επίγευση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69