Κάθετα κι Ακάθεκετα: Οινο-γυμναστικό ταξίδι με οίνους βιολογικής καλλιέργειας Κτήματος Κελεσίδη

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση συμμετείχε το Κτήμα Κελεσίδη από το Γιαννακοχώρι Νάουσας.

kelesidou winelates2

Ο υπεύθυνος του Winelates / Pilates χωρίς σΟΙΝΟρα, Νεκτάριος Μπέκας αναφέρει:

Winelates / Κάθετα κι Ακάθεκτα / Κτήμα Κελεσίδη - Farm Kelesidi

Το 1895 ο Χ.Τζ. Γουέλς εκδίδει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Η Μηχανή του Χρόνου». Ο Άγγλος συγγραφέας επινοεί την ιδέα ότι με ένα όχημα ο πρωταγωνιστής μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο σκόπιμα και επιλεκτικά. Έκτοτε, η έννοια του χρονοταξιδιού αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και γαργαλά τη φαντασία παιδιών και μεγάλων.

Στο Winelates “Κάθετα κι Ακάθεκτα”, την Παρασκευή 13 του Δεκέμβρη, ξετυλίξαμε τη δική μας εκδοχή του Ταξιδιού στο Χρόνο. Μεταφερθήκαμε νοερά και αισθαντικά στην τετραετία 2012-2015 σε ένα ευλογημένο και μοναδικό αμπελότοπο, στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας. Με όχημα τα οινικά αριστουργήματα του Κτήματος Κελεσίδη αναβιώσαμε γεγονότα που σημάδεψαν την παγκόσμια και ελληνική επικαιρότητα, αναμοχλεύσαμε προσωπικές μνήμες και συνδέσαμε δελτία τρύγου με τo απολαυστικό γευσιγνωστικό αποτέλεσμα τής κάθε χρονιάς ξεχωριστά. Συναρπαστικό και αξεπέραστο ταξίδι!

Πίνεται ο χρόνος?

Όσοι ζήσαμε τις χθεσινοβραδινές στιγμές κατανοούμε σε βάθος αυτήν την ρητορική ερώτηση. Και η απάντηση είναι ΝΑΙ… σαν γλυκοπότι!

Θα μας μείνει αξέχαστο το θερμό και εορταστικό κλίμα, οι εναρμονισμένες συναισθηματικές γεωμετρίες των χρονοταξιδιωτών, τα λαχταριστά Burgers από κυνήγι Αγριογούρουνου της Πίνδου και τα σαρμαδάκια από ναουσιώτικα αμπελόφυλλα, οι μουσικές μελωδίες, η φυσική ευγένεια και γλυκύτητα της Μαρίας Κελεσίδου και κυρίως τα παλαιωμένα βιολογικά ξινόμαυρα του κτήματος.

Ακάθεκτα απολαυστικά όλα!

Καλές Γιορτές και καλή μας αντάμωση στο επόμενο Winelates, στο πρώτο οινογυμναστικό ταξίδι της νέας δεκαετίας του 2020.