Πώς να διατηρήσετε λαμπερό το χρώμα των μαλλιών σας!

mallia ygeia

Επιμέλεια Δήμος Ίντος, Κομμωτής 

Το βάψιμο των μαλλιών για μια γυναίκα είναι η καλύτερη ανανέωση μαζί με το κούρεμα, μιας και τα μαλλιά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην όμορφη εμφάνιση της.

Υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις και διαφορετικά στυλ που μπορούμε να προτείνουμε σε μια γυναίκα, ανάλογα πάντα με το τι ταιριάζει στο πρόσωπο αλλά και τον χαρακτήρα της.

Τις πρώτες ημέρες της βαφής τα μαλλιά δείχνουν λαμπερά και εντυπωσιακά,όμως αυτό κρατάει για λίγο.Γι αυτό είναι βασικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο για βαμμένα μαλλιά, μιας και έχουν δημιουργηθεί για να κρατούν όσο το δυνατόν γίνεται το χρώμα άθικτο και να μην ξεθωριάζει από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Όλα αυτά τα προϊόντα λοιπόν σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από τα μαλλιά και έτσι βοηθάνε στην ελαχιστοποίηση των ζημιών που προκαλούνται μέσω των χημικών ουσιών που έχουν οι βαφές.

Καλό είναι όμως να περιορίσετε την χρήση του σαμπουάν στις δύο φορές την εβδομάδα,καθώς έτσι θα μπορέσετε να κρατήσετε το χρώμα σας για περισσότερες ημέρες και στην συνέχεια δεν θα λαδώνουν τα μαλλιά σας τόσο γρήγορα.

Το νερό δεν χρειάζεται να είναι και παγωμένο, απλά σε καμία περίπτωση να μην είναι ζεστό μιας και θα χάσετε πολύ εύκολα το έντονο χρώμα σας.

Εξίσου σημαντικό είναι να περιποιείστε την ρίζα των μαλλιών σας κάθε 2-3 εβδομάδες, ανάλογα βέβαια και με το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σας όπως και να τα κουρεύετε συχνά, έστω και μόνο την ψαλίδα, μιας και η βαφή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην τρίχα σας και έτσι το αποτέλεσμα σας να μην είναι τόσο όμορφο και λαμπερό όπως θα θέλατε.

Τέλος μην ξεχνάτε να κάνετε μια ενυδατική μάσκα στα μαλλιά σας που θα κλείσει τα λέπια της τρίχας και θα τα κάνει να γυαλίζουν.

Dimos Hair Expert
Τηλ. 2332041711