tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: "Η κατάσταση στον ΟΑΕΕ είναι δραματική"

Προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες και εφαρμόσιμες, προκειμένου να διασωθεί ο ΟΑΕΕ, κατέθεσαν με Ερώτηση τους προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην ερώτηση τους επισημαίνουν, ότι είναι αντικειμενικά αδύνατον να εισπραχθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ που ανέρχονται σε 12 δις, τη στιγμή μάλιστα που από τους 700.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, το 50% έχει σταματήσει να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο Βουλευτής Ημαθίας, προτείνει το μέτρο του παγώματος και της κεφαλαιοποίησης των έως σήμερα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και τη δυνατότητα μετατροπής της οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο ή εξαγοράς ή καταβολής μειωμένης σύνταξης, τη σύνδεση των εισφορών των ασφαλισμένων με το εισόδημα τους με βάση έναν δίκαιο και ορθολογικό τρόπο προσδιορισμού και τη δυνατότητα του ασφαλισμένου να μπορεί να επιλέξει ιδιωτικό φορέα, είτε για τον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών και της περίθαλψης, είτε για τον τομέα συντάξεων, προκειμένου να μην καταβάλουν υποχρεωτικά εισφορές και για τους δύο τομείς αλλά και να μην επιβαρύνουν, οικονομικά, τον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Ημαθίας επισημαίνει:

«Η κατάσταση στον ΟΑΕΕ είναι δραματική και επιβάλλεται άμεσα να εφαρμοστούν μέτρα για τη διάσωση του. Καταθέσαμε τρείς (3) ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που θα δώσουν λύσεις. Βέβαια η εφαρμογή τους απαιτεί συνεννόηση και συνεργασία με μοναδικό γνώμονα την «ανακούφιση» των ασφαλισμένων και τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69