tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ωραιοποίηση και Γκεμπελισμός

Γράφει ο Παναγιώτης Καπετανάκης

Στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης οι βουλευτές της Ν.Δ. φτάνοντας στα όρια της υπερβολής ωραιοποίησαν την κατάσταση στη χώρα. Χαρούμενοι από το υψηλό ποσοστό που πήραν εμφανίστηκαν με έπαρση και με ύφος ταπεινωτικό και περιφρονητικό προς την αντιπολίτευση. Αποθέωσαν τον πρωθυπουργό και τον παρουσίασαν ως σύγχρονο Άδμητο, θυμίζοντάς μας τη διαχρονική αρχαία ελληνική μυθολογία και τη μυθική πόλη των Φερών του θεσσαλικού κάμπου, εκεί όπου ο καλόκαρδος Άδμητος τους έκανε όλους ευτυχισμένους…

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός στη Βουλή αναφέρθηκε στον Γιώργο Σκαμπαρδώνη. Ο Σκαμπαρδώνης, όμως, στο έργο του «Επί ψύλλου κρεμάμενος» γράφει: «Μην ταπεινώνεις και μην περιφρονείς ούτε μυρμήγκι, μπορεί να σε τσακίσει». Είναι πασιφανές ότι η οικονομία της χώρας μας προχωρά με βήμα χελώνας, την ώρα που σε άλλες χώρες η οικονομία τους τρέχει σαν λαγός. Ωραιοποιούν τα πράγματα τώρα που το δημόσιο χρέος είναι πάνω από 400 δις. ευρώ και το ιδιωτικό πάνω από 270 δις ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, συνεχίζει τα ψέματα. Ακόμη δεν ξεκίνησε η νέα Βουλή και ανακάλυψαν συναινέσεις. Η «Αυγή» στις 9/7/23 έγραψε στο πρωτοσέλιδό της: «ο ΣΥΡΙΖΑ αντίβαρο στην αντικοινωνική συναίνεση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ». Έλεγαν ψέματα συνεχώς και κατρακύλησαν στις Φαιδριάδες πέτρες. Λένε ψέματα και τώρα νομίζοντας ότι έτσι θα ρίξουν τους άλλους στον Καιάδα.

Η Ρέα Γαλανάκη έγραψε το έργο «Ο αιώνας των λαβυρίνθων». Σε λαβύρινθους ζουν εδώ και καιρό οι νέοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο στη χώρα μας, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι και βάλε.

Φως στην έξοδο δεν φαίνεται. Οι «χαρούμενοι» πλειοψηφούντες ψάχνουν, καθώς φαίνεται, να βρουν στον λόφο της Πασνάγια Πολιάνα το «πράσινο ραβδί» που γράφει πώς θα γίνουμε όλοι ευτυχισμένοι. Και ο Λέων Τολστόι έψαχνε εκεί το ραβδί, μα δεν το βρήκε.

Αν η πλειοψηφούσα παράταξη το βρει ίδωμεν…

Παναγιώτης Καπετανάκης

Τραπεζικός

Βέροια

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69