tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τσαβδαρίδης: Σημαντική βοήθεια για το έργο της Δικαιοσύνης η επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης της Δικαστικής Αστυνομίας

Έπειτα από μία αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση ημερών στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, στην οποία έχει την τιμή να προεδρεύει ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ήρθε προς ψήφιση στην ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας της Δικαστικής Αστυνομίας, που δημιουργήθηκε με τον ν. 4963/2022 από την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην ομιλία του, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι σημαντικό καθώς, εξειδικεύει τα προσόντα διορισμού του προσωπικού του αστυνομικού και του πολιτικού τομέα της δικαστικής αστυνομίας και προχωράει σε ορθολογική κατανομή των περιφερειακών υπηρεσιών Δικαστικής Αστυνομίας σε επίπεδο Τμήματος πολιτικού και αστυνομικού τομέα στις Εισαγγελίες της Χώρας.

Έτσι, με τις ρυθμίσεις αυτές , η Κυβέρνηση της ΝΔ

αφενός βελτιώνει τη διαδικασία πρόσληψης για το προσωπικό της Δικαστικής Αστυνομίας, που η ίδια δημιούργησε απαντώντας σε αναγκαιότητα δεκαετιών και σε ένα πάγιο αίτημα όλων των φορέων που υπηρετούν τον χώρο της Δικαιοσύνης αφετέρου, σέβεται απόλυτα τα χρονοδιαγράμματα, καθώς η πλήρης στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας αποτελεί ορόσημο του Ταμείου Ανάκαμψης για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με χρονικό όριο το τέλος του 2023.

Ο Βουλευτής Ημαθίας επισήμανε δε ότι η μείωση των καθυστερήσεων στην απονομή Δικαιοσύνης αποτελεί ακρογωνιαία μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης της ΝΔ καθώς δεν υπάρχει έκφανση της Δικαιοσύνης που δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνέχεια άλλων ιδιαίτερα σημαντικών παρεμβάσεων στις οποίες η Κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στον τομέα της Δικαιοσύνης την προηγούμενη τετραετία, η στελέχωση των υπηρεσιών της με άξιο προσωπικό, που προβλέπει και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα καλύψει μεγάλο μέρος των υφιστάμενων κενών και θα συμβάλει στο έργο των δικαστών.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του, ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε τις πιο ειλικρινείς ευχές του στους κατοίκους της Περιφέρειας Θεσσαλίας που σηκώνουν τον δικό τους Γολγοθά έπειτα από την πρωτοφανή πλημμύρα που σάρωσε τον κάμπο καθώς και τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των συνανθρώπων μας που πνίγηκαν.

Τόνισε δε ότι είναι βέβαιος πως η στήριξη της Πολιτείας και της Κυβέρνησης για τη συνολική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής θα συνεχίσει να είναι τεράστια και αποτελεσματική, όπως οφείλει να είναι, για να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ξανά ο τόπος και οι άνθρωποί του στην κανονικότητα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69