tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Μπαρτζώκας με Σταϊκούρα για τα αρδευτικά έργα “Βεργίνας - Μελίκης - Αιγινίου", Νησίου και Νάουσας

Στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε την επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουν τα μεγάλα αρδευτικά έργα στην Ημαθία, για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά του στο παρελθόν για την υλοποίηση του μεγάλου εγγειοβελτιωτικού έργου “Βεργίνα-Μελίκη-Αιγίνιο”. Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, που αφορά σε 260.000 στρέμματα καλλιεργειών. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή, ότι το πρώτο τετράμηνο του 2024 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση της μελέτης του έργου, αξίας περίπου 8,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, αντικείμενο της συνάντησης και ζητήματα τα οποία έθεσε ο Βουλευτής, αποτέλεσαν δύο ακόμα έργα ζωτικής σημασίας, τα οποία θα συμβάλλουν και αυτά στη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης για τους καλλιεργητές της Ημαθίας: αυτό του εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης στο Νησί Ημαθίας και αυτό της κατασκευής κλειστού αγωγού και της ενεργειακής αναβάθμισης των αρδευτικών συστημάτων στην Νάουσα, για τα οποία έλαβε επίσης την διαβεβαίωση του Υπουργού για την άμεση υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρώτο εξάμηνο του 2024 πρόκειται να ολοκληρωθεί η προμήθεια συστημάτων εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας των δικτύων άρδευσης του Τ.Ο.Ε.Β. Νησίου Ημαθίας, συνολικής αξίας σχεδόν 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα, μέσα στο 2025 θα έχει ολοκληρωθεί ένα έργο αξίας σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά στο Αγρόκτημα Νάουσας. Ειδικότερα, πρόκειται για κατασκευή κλειστού αγωγού, αλλά και προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού συστήματος τηλεμετρίας για την ενεργειακή αναβάθμιση αρδευτικών αντλητικών συγκροτημάτων και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και καταναλώσεων.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ευχαρίστησε τον Υπουργό, κ. Σταϊκούρα, για τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να συνεχιστεί η υλοποίηση των μεγάλων έργων άρδευσης στην Ημαθία. Από την πλευρά του ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη και να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση των έργων αυτών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα στον Νομό, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει αδιάκοπα την προσπάθεια για μεγάλα αναπτυξιακά έργα πνοής για όλη την Ημαθία και σε κάθε τομέα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69