tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαστρέβλωση…

Γράφει ο Παναγιώτης Καπετανάκης

Ο στραγγαλισμός της αλήθειας υπάρχει παντού, ιδιαίτερα, όμως, στον χώρο της πολιτικής. Οι κυβερνώντες στις 24/12/23 μας είπαν ότι είμαστε «η θετική ιστορία της Ευρωζώνης». Η Eurostat όμως (η στατιστική υπηρεσία της Ευρωζώνης) για το 2023, ως προς το βιοτικό επίπεδο, έχει την Ελλάδα στην 5η θέση από το τέλος.

Η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ψήφους 330 υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές δημιούργησε σύγχυση στην κυβερνώσα παράταξη, γι’ αυτό και ο εκνευρισμός της. Το ψήφισμα εκφράζει σημαντικές ανησυχίες για πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, την ελευθερία του Τύπου και πολλά άλλα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η έρευνα για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο Δημήτρης Νόλλας, ο γνωστός συγγραφέας και σεναριογράφος, στο έργο του «Ο παλαιός φίλος» γράφει πως «πάντα υπάρχει κάτι που δεν το λέμε» και αυτό το κάτι οι πιο πολλοί το κρατούν μέσα τους, θα έλεγε κανείς, μέχρι την τελευταία πνοή τους. Στις 15/12/23 βουλευτής Αττικής της ΝΔ είπε στη Βουλή, μεταξύ των άλλων, ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής οικονομία και ποιος θα το πίστευε ότι η Ελλάδα είναι πιο πάνω από τη Γερμανία». Μας λένε, δηλαδή, ότι μας πήγαν στο λιβάδι της ευημερίας, εκεί όπου «τραγουδάει το χορτάρι», όπως είναι και ο τίτλος του σπουδαίου έργου της νομπελίστριας Ντόρις Λέσινγκ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, που λέει αλήθειες, στις 18/12/23 ανέφερε ότι «το 3ο τρίμηνο του 2023 τα κόκκινα δάνεια αυξήθηκαν κατά 25 εκατ. ευρώ». Η Alpha Bank στις 11/1/24 ανέφερε ότι «ανεμική θα είναι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2024». Η ακρίβεια έχει τσακίσει την κοινωνία, η ανεργία εξακολουθεί να θερίζει, κατά κύριο λόγο τους νέους, και οι σοβαρές επενδύσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Εδώ στην Ημαθία, ας μας πουν οι κυβερνώντες ποια σοβαρή επένδυση έφεραν που άνοιξε δουλειές και έφερε ανάπτυξη; Το τοπίο γκριζάρει μέρα με τη μέρα. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πρόσφατα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ είπε ότι «ο κόσμος εισέρχεται σε μια εποχή χάους, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας βρίσκεται σε αδιέξοδο».

Τρομάζουν τα λόγια του και όλοι μας αγωνιούμε για τις εξελίξεις, ενώ, παράλληλα, οι πόλεμοι επεκτείνονται. Στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε. Οι αποχωρήσεις καλά κρατούν και ο «λεφτάς» πρόεδρός τους δεν…Το ΠΑΣΟΚ, που κλείνει πληγές του παρελθόντος του, ανεβαίνει σιγά σιγά γιατί απλά ο κόσμος είναι ακόμα δύσπιστος. Έχει όμως το πλεονέκτημα ο πρόεδρός του, που για χρόνια ήταν στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, να γνωρίζει πολύ καλά πώς παίρνονται οι αποφάσεις που αφορούν και εμάς στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών.

Οι εχέφρονες δημοκρατικοί πολίτες αγωνίζονται κάτω από αντίξοες κοινωνικές συνθήκες όσο και όπως μπορούν. Αν τώρα στο τέλος επικρατήσει ο κοινωνικός «αχταρμάς», γεροί να είμαστε, αυτό θα το δούμε…

Παναγιώτης Καπετανάκης

Τραπεζικός

Βέροια

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69