tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δεν μπόρεσε να κάνει ψηφοδέλτιο και αποχωρεί από τις δημοτικές εκλογές ο Μιχάλης Χαλκίδης

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την διεκδίκηση του Δήμου Βέροιας έκανε γνωστή ο μέχρι πρότινος υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Χαλκιδης 

Στην επιστολή που κοινοποίησε επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες της αποτυχίας συγκρότησης ψηφοδελτίου αλλού, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Βέροια δεν αποδέχθηκε έναν ετεροδημότη υποψήφιο, που έκλεισε την πολιτική του πορεία το 2012.

Επεδίωξε να μείνει μόνος κεντροδεξιός υποψήφιος αλλά και πάλι δεν κατόρθωσε να γεμίσει το ψηφοδέλτιο του. Ακόμη και επιφανή στελέχη της ΝΔ που ήταν κοντά του, πολιτικοί του φίλοι, αρνήθηκαν να μπουν στο ψηφοδέλτιο του και να του δώσουν δυναμική. 

Λόγοι που έπαιξαν ρόλο στην αποτυχία του Χαλκιδη στον Δήμο Αλεξάνδρειας υπήρχαν και στην Βέροια. Στην παντοδυναμία του ο Χαλκίδης δεν επέδειξε την ίδια κομματική πειθαρχία με αυτή που ζητούσε πρόσφατα από τους βουλευτές της ΝΔ. Κανείς δεν ξέχασε στην Βέροια την στάση που κράτησε το 2006 όταν υποψήφιος της ΝΔ ήταν ο Χρήστος Σκουμπόπουλος αλλά και την δεύτερη Κυριακή το 2010, όταν υποψήφιος ήταν ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Τελευταία του επιλογή - απαίτηση ήταν να του γεμίσουν οι βουλευτές το ψηφοδέλτιο, να κάνουν δηλαδή αυτό που δεν μπορούσε να κάνει ο ιδιος , αλλά και αυτό έπεσε στο κενό. Χωρίς να ασχοληθούν φανατικά οι τρεις βουλευτές (η αληθεια ειναι οτι δεν είναι δική τους δουλειά) οι πόρτες που χτυπούσαν για λογαριασμό του Χαλκίδη δεν άνοιγαν. 

Τέλος, μπορεί ο Μιχάλης Χαλκίδης να ζητούσε από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ σιδηρά κομματική πειθαρχία, όμως όχι πολύ μακριά στο παρελθόν, το 2010, ο ίδιος κρατούσε άλλη στάση στην μάχη Δημητριάδη- Γκιόνογλου. Το ίδιο και το 2014 στην μάχη Δημητριάδη - Γκυρίνη. 

Όλα αυτά έπαιξαν το ρόλο τους. Λίγο πριν την παρουσίαση των υποψηφίων του στην Ελιά, ο Χαλκίδης ακροβατούσε γύρω από το φεύγω- μένω και την τελευταία στιγμή αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία ακόμη στην υποψηφιότητα και να περιμένει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Τελικά άλλαξε άποψη και έφυγε νωρίτερα. 

Η "Navtex" του Χαλκίδη

 Βλέποντας ολόκληρη την εικόνα της υποψηφιότητας Χαλκιδη, προσωπική μας άποψη είναι ότι αποτελεί πολιτικά τον χρυσό χορηγό του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη.

Κι εξηγούμαστε: Με την επιμονη του το Νοεμβριο, "καθάρισε" τον Φώτη Κουτσουπιά που θα μπορούσε να απειλήσει τον σημερινό Δήμαρχο. Μένοντας μόνος υποψήφιος στην κεντροδεξιά, η υποψηφιότητα του λειτούργησε ως Navtex που λένε στον στρατό. Δεν τόλμησε κάνεις άλλος να καταθέσει υποψηφιότητα και έτσι ο χώρος έμεινε μέχρι τώρα χωρίς άλλη επιλογή. Υποψηφιότητα ενός νέου άφθαρτου προσώπου που θα μπορούσε να απειλήσει τον Βοργιαζίδη δεν προέκυψε γιατί ο χώρος ήταν κατηλλημένος. Έτσι το έργο του σημερινού Δημάρχου έγινε ακόμη ευκολότερο.

Η επιστολή Χαλκίδη

Στην επιστολή - δήλωση αναφέρει:

"Με την παρούσα θα ήθελα να ενημερώσω ότι η προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023, έφτασε, χωρίς δική μας υπαιτιότητα, στο τέλος της.

Οι λόγοι πολλοί.

Κυριότερος η διαπλοκή, η οποία σοβεί στον τόπο μας χρόνια τώρα και αποσιωπάται και στην οποία μετέχουν κατά βάση τα "σημαντικότερα" (από πλευράς θεσμικού ρόλου) στελέχη της παράταξης με έτερο συμβαλλόμενο την φθαρμένη διοίκηση Βοργιαζίδη. Διοίκηση που ενώ είναι ετοιμόρροπη, επιβιώνει χάρις στις τονωτικές ενέσεις τοποθέτησης υποψηφίων του χώρου μας στον συνδυασμό της. Έτσι εμφανίζεται το φαινόμενο, απλοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ανιδιοτελείς, σε αγαστή συνεργασία με συμπολίτες μας άλλων πολιτικών χώρων, να "ματώνουν" για την ανατροπή του φθαρμένου και οι θεσμικοί παράγοντες του χώρου μας, να φαλκιδεύουν κάθε τέτοια προοπτική, εμφανιζόμενοι μάλιστα σε δημόσιες συναθροίσεις με κροκοδείλια δάκρυα, ως οι δυναμικοί δήθεν υποστηρικτές της ανατροπής.

Αναλυτικά βεβαίως θα ενημερωθούν οι έχοντες την ευθύνη παρακολούθησης της πορείας και της στάσης των "θεσμικών" και το αναφέρω όχι για λόγους "επιβολής ποινής" και πειθαναγκασμού, αλλά ως στοιχείο αξιολόγησης σε ενδεχόμενη μελλοντική σκέψη αξιοποίησης.

Θέλω να ευχαριστήσω όμως από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους αυτούς του χώρου που χωρίς προϋποθέσεις μπήκαν στη μάχη. Διπλά όμως ευχαριστώ αυτούς που παρότι δεν ανήκαν στον πολιτικό χώρο μας, συστρατεύτηκαν στην πορεία ανατροπής του φθαρμένου. Θέλω τέλος να δηλώσω ότι θα στηρίξω την όποια προσπάθεια κινείται στην κατεύθυνση αυτή.

Τέλος θέλω να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας και να δηλώσω με πλήρη συναίσθηση της βαρύτητας των λεγομένων μου, ότι η απόφασή μας αυτή, δεν ήταν δική μας επιλογή, αλλά επιλογή αυτών που "έκλεισαν την πόρτα" στους πολίτες και την κράτησαν ανοιχτή για ίδιον όφελος".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69