tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μιχάλης Χασιώτης: "Θέλω τον τόπο μου πόλο έλξης τουριστών"

Στο ψηφοδέλτιο "Δράση με Γνώση" του Κώστα Βοργιαζίδη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, συμμετέχει ο Μιχάλης Χασιώτης. Για το πως αποφάσισε να εμπλακεί με τα κοινά του δήμου Βέροιας και για το τι θέλει να αλλάξει στην πόλη, μίλησε στον "Πληροφοριοδότη". Δείτε τι είπε:

Τι σε ώθησε να εμπλακείς με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Έχεις ένα σπίτι και αποφασίζεις να το ανακαινίσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι: Ή θα το αναθέσεις σε κάποιον τρίτο, σ' έναν interior designer, θα του πεις 5 βασικά πράγματα και θα το σχεδιάσει κατά βάση με τη δική του αντίληψη ή θα το στήσεις εσύ ο ίδιος, θα κάνεις έρευνα, θα συγκρίνεις υλικά, ποιότητες και προσφορές, θα επιλέξεις τι, πού και πώς θα μπει, θα επιβλέψεις και θα πάρεις το αποτέλεσμα που πραγματικά θέλεις. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία.

Υπάρχουν πράγματα στην Βέροια που σε ενοχλούν;

Φυσικά και υπάρχουν. Και πράγματα που με ενοχλούν και πράγματα που απλά μου λείπουν. Μα γι' αυτό, άλλωστε, αποφάσισα να θέσω για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος. Αν η Βέροια ήταν ένα ροζ συννεφάκι που όλα δουλεύουν ρολόι, θα καθόμουν αναπαυτικά πάνω του και θα το απολάμβανα ως απλός πολίτης. Να είμαστε όμως δίκαιοι και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς ανευθυνότητα και χωρίς να στρουνθοκαμηλίζουμε... Φυσικά και μου λείπουν πράγματα που θεωρώ ότι χρειάζεται η τοπική κοινωνία. Εξίσου όμως μ' ενοχλεί και το ότι έχει χαθεί κάθε έννοια συλλογικότητας και σεβασμού του συμπολίτη σου. Είτε αυτό έχει να κάνει με το παρκάρισμα είτε με την καθαριότητα είτε με τις ώρες κοινής ησυχίας είτε... είτε... . Η αυτοδιοίκηση, το λέει και η ίδια η λέξη ετυμολογικά, δεν σημαίνει «κάνω ο,τι γουστάρω και αφού δεν έχετε την υποδομή να μην είμαι πρόβλημα, τότε πρόβλημά σας». Αυτή την κουλτούρα θέλω να προσπαθήσω να δώσω.

Ποιες αλλαγές θα ήθελες στην πόλη μετά από λίγα χρόνια;

Θέλω ν' αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης τουριστών κάθε είδους, οι οποίοι δεν θα είναι διάττοντες αστέρες, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν ή να διαμένουν εδώ στηρίζοντας την τοπική οικονομία. Θέλω να έχουμε αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο το φυσικό μας πλούτο και ιδιαίτερα τον υδάτινο. Θέλω περισσότερους χώρους προσβάσιμος σε ΑμεΑ. Θέλω την καθιέρωση ορισμένων δράσεων πολιτιστικού εν ευρεία έννοια ενδιαφέροντος. Θέλω την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής. Αυτός είναι ένας βασικός κορμός των πραγμάτων που έχω στο μυαλό μου.

Τόπο στα νιάτα ή επιλογή με βάση την εμπειρία;

Τίποτα από τα δύο, έτσι απόλυτα όπως μου θέτεις την ερώτηση. Δεν θεωρώ ότι είναι μαύρο ή άσπρο (και δεν αναφέρομαι στο χρώμα της τρίχας των μαλλιών).... Τόπος στο όραμα! Τόπος στις φρέσκες ιδέες! Ο,τι ημερομηνία γέννησης κι αν γράφει η ταυτότητα αυτού που τις έχει. Αρκεί να τις έχει. Εγώ είμαι ένας νέος άνθρωπος. Ακούω συχνά τις μεγαλύτερες ηλικίες να θέλουν «τα παιδιά μας» να μην είναι μακρυά, να γυρίσουν και να μπορούν να ζήσουν στη γενέτειρά τους. Νομίζω πως ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν το να τους δοθούν περισσότερες ευκαιρίες να σχεδιάσουν οι ίδιοι τις συνθήκες του περιβάλλοντος και της κοινωνίας στην οποία θέλουν να ζουν. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει προκατειλημμένα ότι πρέπει να υπάρχει όριο ηλικίας. Δίχως την εμπειρία και τις συμβουλές της, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποτύχει το όποιο εγχείρημα. Με απλά λόγια, ούτε μαύρο ούτε άσπρο.... εμπριμέ.

Έναν που δεν σε έχει γνωρίσει, τι θα του έλεγες για να σε ψηφίσει;

Το ότι θέλω να παλέψω για όλα τα παραπάνω και όλα αυτά που αποτελούν παρακλάδια τους. Το ότι θέλω να δώσω μια διαφορετική κουλτούρα αυτοδιοίκησης και να γίνουν προτεραιότητα και άλλα πράγματα, περισσότερα από ό,τι μέχρι σήμερα. Το ότι η ανάγκη και η όρεξη που έχω να αφιερώσω χρόνο σε αυτό βγαίνει από μέσα μου... κι αφού καλώς ή κακώς έχω αυτό το «αυτοάνοσο», θέλω στο τέλος της πορείας αυτής να κοιτάω τον καθρέφτη μου και να νιώθω ήρεμος, να νιώθω περήφανος ότι άφησα κάτι πίσω μου. Συνεπώς, αν δεν βάλω αυτό το «ένα λιθαράκι», δεν θα είμαι εντάξει με τον εαυτό μου κι αυτό δεν θα το επιτρέψω να γίνει.

Γιατί να ψηφίσει κανείς «Δράση με Γνώση» και Κώστα Βοργιαζίδη;

Γιατί θεωρώ πως είναι ο καταλληλότερος για να έχει τα ηνία του Δήμου μας. Γιατί σε δύο πολύ δύσκολες συγκυρίες, η καθεμία εκ των οποίων στιγμάτισε από μία θητεία του (η πρώτη ξεκίνησε εν μέσω της βαθειάς οικονομικής κρίσης που διένυε η χώρα και η δεύτερη σχεδόν ταυτόχρονα με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού) αντεπεξήλθε πάρα πολύ καλά, απορροφώντας παράλληλα ευρωπαϊκά κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, κάποια εκ των οποίων μετουσιώθηκαν σε έργα υποδομής και άλλα βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης και φυσικά θα εξελιχθούν σε έργα. Γιατί είναι έντιμος και συμμερίζεται τις ανησυχίες που έχω και εγώ για τον τόπο μας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69