tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βασίλης Δημητριάδης: "Οραματίζομαι μια κοινωνία προσανατολισμένη στην αμοιβαία προσπάθεια να αλλάξει ο τόπος μας"

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, με τον συνδυασμό του Θεόφιλου Κορωνά, είναι ο Βασίλης Δημητριάδης. Μιλώντας στον "Πληροφοριοδότη", εξηγεί τους λόγους εμπλοκής στα κοινά του δήμου Βέροια, μιλά γι αυτά που θέλει να αλλάξουν στην πόλη και συστήνεται στο εκλογικό κοινό. Διαβάστε τι είπε:

Πώς αποφάσισες να εμπλακείς με τα κοινά του δήμου Βέροιας;

Δεν θα αναλωθώ σε τετριμμένες απαντήσεις, ότι όλοι πρέπει να ασχολούμαστε με τα κοινά κ.λπ. κλ.π. Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούνται με την πολιτική. Εκείνοι που έχουν το «μικρόβιο» της πολιτικής και εκείνοι που απλώς ασχολούνται για προσωπικό συμφέρον. Σαφέστατα και είμαι πολιτικοποιημένος και μέσα σε αυτό το μοτίβο της ενασχόλησής μου με την πολιτική, βιώνοντας και νιώθοντας τα κακώς κείμενα, την κάκιστη διαχείριση, την εμμονή στις απευθείας αναθέσεις τους ίδιους και ίδιους, την εκμετάλλευση ανθρώπων με προγράμματα εργασίας, αποφάσισα να εκτεθώ δημοσίως σε αυτό το όμορφο κα δύσκολο συνάμα στίβο της διεκδίκησης του σταυρού δίπλα στο Θεόφιλο Κορώνα.

Υπάρχουν πράγματα στην Βέροια και στα χωριά της που δεν σου αρέσουν;

Από πού να πρωτοξεκινήσει κανείς. Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω γιατί θα πρέπει να αναλωθεί η συνέντευξη μόνο σε αυτό το σκέλος. Η παράταξη του κ. Βοργιατζίδη ζει σε έναν παράλληλο κόσμο. Θεωρεί ότι έχει κάνει έργο, που δεν έχει ξαναδεί ο τόπος μας. Το ερώτημα είναι, ωστόσο, πού είναι αυτό το παραγώμενο έργο. Καλά τα ιλουστρασιόν, πολυσέλιδα προγράμματα με τεράστια οικολογική επιβάρυνση και τα μεγάλα λόγια, αλλά επί της ουσίας το αποτέλεσμα είναι μηδέν από μηδέν, μηδέν. Και θα σταθώ μόνο σε τρία ζητήματα: Το πρώτο αφορά την πλήρη εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων στις τοπικές κοινότητες. Η αλήθεια είναι ότι προεκλογικά είδαμε στα γήπεδα υποψηφίους της διοίκησης Βοργιατζίδη, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι σχήμα έχει η μπάλα. Έχω την τύχη να εκπροσωπώ έναν ιστορικό αθλητικό σύλλογο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Με την την τριβή μου κάθε εβδομάδα σε γήπεδα του δήμου βλέπω παντού εγκατάλειψη. Πλήρης εγκατάλειψη και συνειδητή. Τελευταίο παράδειγμα, η προχθεσινή επίσκεψη μας στο γήπεδο της Συκέας. Ένα γήπεδο εγκαταλελειμμένο από τη διοίκηση Βοργιατζίδη, το οποίο έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ερασιτεχνών αθλητών.

Το δεύτερο είναι η οικονομική επιβάρυνση των δημοτών και των επιχειρήσεων με τέλη που δεν τους αναλογούν. Για αυτό έχουμε έτοιμο σχέδιο για μείωση δημοτικών τελών, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέα Εποχή – αλλάΖΟΥΜΕ» Θεόφιλος Κορωνάς. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να συμβάλλουμε στη ελάφρυνση των δημοτών και του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης.

Το τρίτο αφορά την εγκατάλειψη της ιστορικής παλαιάς πόλης μας. Πέραν όλων των μεταλλικών εκτρωμάτων, τον τελευταίο χρόνο υπήρχε μία κατάσταση στο πεζόδρομο της Μητρόπολης (Πατριάρχου Ιωακείμ), όπου ένα ολόκληρο τετράγωνο βρισκόταν και παραμένει σε ομηρία. Ευτυχώς, για τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες ήρθαν οι εκλογές και ο Δήμος έκανε άλλο ένα έκτρωμα μεταλλικό, για ο οποίο πανηγυρίζει. Η παλαιά πόλη είναι το στολίδι μας. Το σημείο αναφοράς της Βέροιας. Το σημείο κατατεθέν για τον τουρισμό. Η διοίκηση του κ. Βοργιατζίδη κατάφερε με την ανικανότητά της να διώξει και το ελάχιστο αυτό τουριστικό στοιχείο.

Σε αυτούς που δεν σε ξέρουν πώς συστήνεσαι;

Η αλήθεια είναι ότι είχα επιφύλαξη να γράψω στο προεκλογικό φυλλάδιο μου ή στην εκπληκτική επικοινωνιακή καμπάνια του συνδυασμού μας, η οποία είναι πνευματικό τέκνο του εξαιρετικού φίλου, επαγγελματία και συνυποψηφίου Κώστα Κιορπέ, μακροσκελή κείμενα αυτοπαρουσίασης. Και αυτό διότι πιστεύω πως ό,τι έχω καταφέρει σε ακαδημαϊκό, επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο αποτελούν επιτυχίες, βιώματα και επιλογές τις οποίες πέτυχα στο πλαίσιο της εσωτερικής αναζήτησης που είχα, έχω και θα συνεχίσω έχω. Είμαι, λοιπόν, ένας δικηγόρος-διαμεσολαβητής που αγωνίζεται και ασκεί κοινωνική δικηγορία. Τα υπόλοιπα, προσκαλώ τους δημότες και τους πολίτες μου να τα αφουγκραστούν μέσα από τη δουλειά και το παραγόμενο έργο μου.

Τι θα τους έλεγες για να σε ψηφίσουν;

Τα προσωπικά βιώματα, οι εμπειρίες μου και η βαθιά πίστη που έχω στον άνθρωπο και οι δυνατότητες του με καθοδηγούν, ώστε να μένω προσηλωμένος στην κοινωνική δικηγορία και να αγωνίζομαι καθημερινώς για την προστασία της περιουσίας των συμπολιτών μου από τις ακραίες και βάναυσες πρακτικές των Εταιρειών Ειδικού Σκοπού. Οι επιλογές μου, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο με οδηγούν αναπόφευκτα να οραματίζομαι μια κοινωνία προσανατολισμένη στην αμοιβαία προσπάθεια να αλλάξει ο τόπος μας. Να αγωνιζόμαστε καθημερινώς να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα ως άνθρωποι και ως κοινωνία.

Ένα πολιτικό όργανο, όπως το δημοτικό συμβούλιο χρειάζεται ανανέωση;

Το δημοτικό συμβούλιο είναι πράγματι ένα πολιτικό όργανο διοίκησης. Το ερώτημα είναι, βέβαια, αν αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι ή το αντιμετωπίζουν ως ένα διαδικαστικό στάδιο για τη λήψη αποφάσεων. Πριν λίγες ημέρες ο άοκνος δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Θεοδωρίδης ανέδειξε το ζήτημα της απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου. Για άλλη μία φορά δια περιφοράς συνεδρίαση. Έχουμε χάσει τον αριθμό των δια περιφοράς συνεδριάσεων και τίθεται το ερώτημα γιατί επιλέγουν αυτή τη μορφή συνεδρίασης. Τι φοβούνται τελικά; Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται ΑΜΕΣΑ ανανέωση των προσώπων που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο. Απαιτούνται όραμα, προοπτική και νέες ιδέες για λειτουργήσει εποικοδομητικά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου Κορωνά;

Ο Θεόφιλος Κορωνάς είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Απέδειξε ότι αναλαμβάνοντας θέσεις διοίκησης έφερε εις πέρας προς όφελος του δήμου και των δημοτών το έργο του. Και άφησε παραγόμενο έργο σημαντικό. Αναφέρω το Φεστιβάλ του Βουνού, που είναι το πιο πρόσφατο, όπου με εξαιρετική αρτιότητα 4000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Goran Bregović. Είναι ένας άνθρωπος που δεν τον βαραίνει κανένα σκάνδαλο, δεν είναι οπαδός των απευθείας αναθέσεων και πάνω από όλα δεν είναι αυταρχικός. Είναι ένας ειλικρινής και έντιμος επικεφαλής που οραματίζεται ουσιαστική επικοινωνία με τους συμπολίτες μας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69