tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνάντηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ με τον Δήμαρχο Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη συνάντηση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒέροιας με το Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη στο Δημαρχείο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος αναφέρει:

"Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Νομοθετικό σχέδιο της Κυβέρνησης, βάση του οποίου ετοιμάζει την κατάργηση και συγχώνευση των ΔΕΥΑ, μετά την πορεία στην πόλη, κατέληξαν στο Δημαρχείο. Συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, τον ενημέρωσαν για το νέο Νομοσχέδιο και τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό στη λειτουργία των ΔΕΥΑ και των πολιτών κατ΄ επέκταση.

Το Σωματείο των Εργαζομένων ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου που προβλέπει την συγχώνευση των ΔΕΥΑ ανά περιφέρεια, δηλαδή την δημιουργία μίας ΔΕΥΑ ανά Περιφέρεια και τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η συγχώνευση θα επιφέρει υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν οι ΔΕΥΑ και αύξηση της τιμής του νερού. Στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι τέτοια μεγάλα συγκεντρωτικά σχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν αφουγκράζονται τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες κάθε τοπικής κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν το Δήμαρχο για την 24ωρη λειτουργεία της επιχείρησης 365 ημέρες το χρόνο, για το έργο υποδομής που έχει εκτελέσει όλα τα χρόνια λειτουργίας της, για το σταθερά χαμηλό τιμολόγιο και για το γεγονός ότι δεν έχει οφειλές.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης άκουσε τους εργαζόμενους με προσοχή, συμφώνησε μαζί τους για τη σοβαρότητα του νέου Νομοσχεδίου και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετέχει στην Έκτακτη Γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης των ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ) που θα γίνει ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ την 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στην συνέλευση αυτή λόγω της κρισιμότητας του θέματος θα συμμετέχουν εκτός από τις Διοικήσεις των ΔΕΥΑ, στελέχη, Δήμαρχοι, ακόμη και νέο εκλεγέντες Δήμαρχοι.

Την αντίθεσή του στο σχεδιαζόμενο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΒ και μέλος του ΔΣ της ΕΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης, ο οποίος και παραβρέθηκε στη συνάντηση.

Η Ενημέρωση του Δημάρχου ολοκληρώθηκε με την παράδοση σχετικού Ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας, από τον Πρόεδρο των εργαζομένων Ηλία Τσακτάνη".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69