tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δήμος και ΔΕΥΑ Βέροιας διαφωνούν με τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ (βίντεο)

Την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ, που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμος και η ΔΕΥΑ Βέροιας.

Οι λόγοι που προέβαλαν εκφράστηκαν και στο πρόσφατο δημοτικό συμβουλίου και είναι η απώλεια ελέγχου της τιμής του νερού από τους δήμους και την υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις στους πολίτες.

Deya20231220 114720

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε: «Θεωρούμε ότι οι συγχωνεύσεις μόνο ζημίες μπορούν να φέρουν στην ΔΕΥΑ, για αυτό το θέμα είναι σοβαρό. Δεν θα είναι ελεγχόμενη η τιμή του νερού και η ποιότητα των υπηρεσιών θα πέσει σημαντικά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης σημείωσε: «Τα προβλήματα ξεκίνησαν με την μη στελέχωση των υπηρεσιών, ακολούθησε η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους

Η ΔΕΥΑ Βέροια είναι υγιής. Δεν χρωστάει και δεν ενισχύθηκε οικονομικά. Είμαστε από τις καλύτερες ΔΕΥΑ. Θα υπάρξει μια διαβούλευση έως το τέλος του 2024. Η ΔΕΥΑ Βέροιας δεν κερδίζει τίποτα από την αλλαγή πλαισίου. Αντίθετα θα χάσει πολλά, όπως η άμεση αποκατάσταση βλαβών, η στήριξη της τοπικής αγοράς με τις προμήθειες υλικών».

Deya 20231220 114958

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Παύλος Δραγκόλας τόνισε: «Θα φέρει τεράστιες αλλαγές στην ύδρευση και την άρδευση. Ο λόγος των συγχωνεύσεων είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια της κυβέρνησης να καλυφθεί η αύξηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα. Θέλουν μεγάλα σχήματα για να έρθουν οι μεγάλοι όμιλοι και να πάρουν τα μεγάλα έργα. Πάνε να πάρουν από την πίσω πόρτα την διαχείριση του νερού. Όλα γίνονται εκ του πονηρού. Στο νέο ΔΣ δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων. Είναι στο πόδι όλα. Τα χρέη των δημοτών θα πάνε στην εφορία. Θα προσπαθήσουν να καλύψουν το ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ με φωτοβολταϊκά ενώ θα μπορούσαν να το κάνουν νωρίτερα χωρίς να τις συγχωνεύσουν. Τέλος ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δεν θα θιγούν δικαιώματα εργαζομένων».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69