tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και άρδευσης

Με αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας – φωτισμού και άρδευσης, πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας οι δημοτικοί φόροι του 2024. Τα θέματα πέρασαν κατά πλειοψηφίας και συγκεκριμένα εγκρίθηκαν από τις παρατάξεις που ασκούν την διοίκηση.

Για την αναπροσαρμογή ή μη του α) ημερήσιου τέλους συμμετοχής στις λαϊκές αγορές του Δήμου και β) τέλους χρήσης στην Κυριακάτικη Αγορά της Κοινότητας Ριζωμάτων, αποφασίστηκε η τιμή να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών καθαριότητας & φωτισμού, αποφασίστηκε αύξηση 15%. Εξηγήθηκε ότι με δεδομένα την αύξηση που ζήτησε ο φορέας διαχείρισης απορριμμάτων και του τέλους ταφής που επιβάλει στους δήμους η κυβέρνηση, η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου πρότεινε αύξηση 25% αλλά όπως είπε ο δήμαρχος ο δήμος θα αναλάβει να απορροφήσει ένα μέρος των αυξήσεων (ποσό περίπου 650.000 ευρώ), χρήματα όμως που θα λείψουν από άλλους τομείς. Εξηγώντας ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι η αύξηση μεταφράζεται ως εξής: Ένα διαμέρισμα 100τμ στην πόλη θα επιβαρυνθεί 2 ευρώ το μήνα ενώ ένα αντίστοιχα η επιβάρυνση για ένα παρόμοιο σπίτι σε χωριό θα είναι 1,5 ευρώ το μήνα.

Για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών χρήσης πεζοδρομίων-κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π., το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα.

Μείωση αποφασίστηκε, 70,00€/τ.μ. τον χρόνο (από 80,00€/τ.μ. τον χρόνο που ίσχυε για το έτος 2023): Για τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Μπαρ, Καφέ, Ταβέρνα, Ουζερί, Τρόφιμα κλπ. ή με άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεων αναψυχής ή επιχειρήσεων μαζικής εστίασης παρασκευής και προσφοράς πρόχειρου ή πλήρους γεύματος της Α ζώνης που βρίσκονται:

1) Στην οδό Ελιάς και στη Λ.Ανοίξεως (από το ύψος της οδού Κωττουνίου έως το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου).

2) Στις οδούς Κοντογεωργάκη και Έλλης.

3) Στο Εμπορικό Κέντρο (περιλαμβάνει τις οδούς Ιπποκράτους – Προφήτη Ηλία – Α.Τσούπελη – Αριστοτέλους – Τσαλδάρη – Κάππου – Βικέλα – Α.Καμάρα – Μητροφάνους – Φιλίππου).

4) Στις διασταυρώσεις των οδών: α) Μητροπόλεως (έως τη διασταύρωση με τις οδούς Κοντογεωργάκη και Ιπποκράτους) – Βενιζέλου (έως τη διασταύρωση με τις οδούς Προφήτη Ηλία και Μούμογλου – Εληάς.

Για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών άρδευσης, λόγω αύξησης του ενεργειακού κόστους, η αναπροσαρμογή έχουν ως εξής:

Α) Για τη Δ.Ε. Απ.Παύλου σε 22,00€/στρέμμα (από 17,00€/στρέμμα που ίσχυε το 2023).

Β) Για τη Δ.Ε. Βεργίνας:

α) Σε 22,00€/στρέμμα (από 17,00€/στρέμμα που ίσχυε το 2023) πλην των Δημοτικών Κοινοτήτων Συκιάς και Παλατιτσίων.

β) Για τη Δημοτική Κοινότητα Συκιάς σε 0,12€ το κυβικό μέτρο.

γ) Για τη Δημοτική Κοινότητα Παλατιτσίων σε 4,50€ ανά ώρα χρήσης του δικτύου άρδευσης (από 3,50€ ανά ώρα χρήσης του δικτύου άρδευσης που ίσχυε το 2023).

Γ) Για τη Δ.Ε. Μακεδονίδος:

α) Για δενδρώδεις καλλιέργειες και για καλλιέργεια καπνού σε 25,00€/στρέμμα (από 19,00€/στρέμμα που ίσχυε το 2023).

β) Για καλλιέργειες κηπευτικών σε 40,00€/στρέμμα (από 31,00€/στρέμμα που ίσχυε το 2023).

Δ) Για την καλλιέργεια Ακτινιδιάς για όλες τις Δημοτικές Ενότητες (εκτός των Δημοτικών Κοινοτήτων Παλατιτσίων και Συκιάς) το τέλος άρδευσης αναδιαμορφώνεται και καθορίζεται σε 27,00€/στρέμμα (από 17,00€ & 19,00€/στρέμμα που ίσχυε το 2023).

Για την αναπροσαρμογή ή μη των τελών διαφήμισης, των τελών στάθμευσης και του τέλους εισόδου οχημάτων στο πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρου, των δικαιωμάτων παροχής υπηρεσιών στα νεκροταφεία της Κοινότητας Βέροιας και στις λοιπές Κοινότητες του Δήμου, του δικαιώματος βοσκής, του τέλους Τέλεσης Πολιτικών Γάμων, του συντελεστή φόρου φωτιζόμενης επιφάνειας και του τέλους αυθαίρετης χρήσης δημοτικών εκτάσεων, οι τιμές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69