tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παλουκίδης: Περί Αποκριάς ή «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Βέροια, ο επικεφαλής της παράταξης "Ισχυρός Δήμος" Κώστας Παλουκίδης ανακοίνωσε τα εξής:

"Ακούσαμε τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ κ. Ρίζο να λέει στο δημοτικό συμβούλιο (6-3-2024), με αφορμή τον εορτασμό της αποκριάς, τα εξής:

«όλες οι πόλεις στην χώρα  μας έχουν ένα ξεχωριστό δρώμενο και προσπαθούν  να προβάλουν αυτό το δρώμενο μέσα σ΄αυτήν την περίοδο. Εμείς έχουμε την τιμή και τη χαρά να είμαστε δίπλα σε μία πόλη, τη Νάουσα που έχει ένα δρώμενο είναι οι Μπούλες και οι Γενίτσαροι και εγώ αισθάνομαι  περήφανος που είμαι γείτονας της  πόλης της και μπορώ  να έχω το χρόνο να συμμετέχω σ΄αυτήν την εκδήλωση».

Με αφορμή λοιπόν τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, του φορέα που διαχειρίζεται  τον πολιτισμό του δήμου μας, πρέπει να τονίσουμε τα εξής:

Καλά τα δρώμενα και οι εκδηλώσεις που γίνονται σε διπλανές πόλεις και μπράβο τους, αλλά το ζητούμενο δεν είναι τι κάνουν αυτές, αλλά τι κάνουμε εμείς.

Κάθε χρόνο αναμασώνται από τον ίδιο και τους προκατόχους του προς κατανάλωση τα ίδια και τα ίδια, τα οποία δεν έχουν καμία βάση. Ότι η πόλη μας δεν είχε παράδοση στο καρναβάλι, ότι υπάρχουν γειτονικές  πόλεις που έχουν εκδηλώσεις και άλλα τέτοια επιχειρήματα που θυμίζουν την παροιμία «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Αναρωτιώμαστε  για το εάν είναι το ίδιο υπερήφανος  ως πρόεδρος της ΚΕΠΑ, για την ανυπαρξία οράματος, στόχου και σχεδίου για την πόλη που υπηρετεί, την πόλη της Βέροιας,  που έχει να κάνει με τον εορτασμό  της  Αποκριάς.

Και το σχέδιο αυτό δεν χρειαζόταν να είναι μεγαλόπνοο για να φέρουμε τουρισμό και κόσμο για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις μας, αλλά θα υπηρετούσε πρώτιστα την ανάγκη να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, την ευκαιρία για να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν ωραία την περίοδο αυτή στην πόλη μας αλλά και να δραστηριοποιηθούν οι συμπολίτες μας συμμετέχοντας ως εθελοντές.

Όσο για τις εκδηλώσεις  που επικαλείται ότι θα γίνουν, σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, παρουσιάζει  το έθιμο των Καπεταναίων εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια και δεν περίμενε από την ΚΕΠΑ την εκπόνηση «εκδηλώσεων» για να το πραγματοποιήσει.

Ο Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος διοργανώνει εκδηλώσεις  την περίοδο της Αποκριάς εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια και δεν περίμενε από την ΚΕΠΑ για να τις κάνει.

Είπε ο κ. Ρίζος ότι έχουμε στον τόπο μας πολιτιστικούς συλλόγους που κάνουν ένα θαυμάσιο έργο και συμφωνούμε σ΄αυτό. Με αυτούς όμως τους συλλόγους, επεδίωξε ποτέ να συναντηθεί  για να συζητήσουν  για το πώς μπορεί να βοηθηθεί  η πόλη μας και η περιοχή την περίοδο αυτή, συμμετέχοντας όλοι προς την κατεύθυνση αυτή;

Ισχυρίστηκε ότι με βάση τα οικονομικά της επιχείρησης δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο.

Του θυμίζουμε ότι η ΚΕΠΑ χρηματοδοτείται γενναία με επταψήφιο ποσό   ετησίως από το δήμο Βέροιας.

Του θυμίζουμε ότι η ΚΕΠΑ ξοδεύει για εκδηλώσεις  όλο το χρόνο χιλιάδες ευρώ (συναυλίες Χριστουγέννων, Εύηχη πόλη κλπ).

Όρεξη, διάθεση, όραμα, ιδέες, προτάσεις  και οργανωτικό πνεύμα, χρειάζονται για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, εφόδια που δυστυχώς ο κ. Ρίζος, από ότι φαίνεται, δεν διαθέτει".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69