Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Αλεξάνδρειας - Κατακόρυφη αύξηση των χρημάτων που θα επενδυθούν

dimot alexadr

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας. Μιλώντας για το τεχνικό πρόγραμμα, ο δήμαρχος είπε ότι είναι εφαρμόσιμο και δίκαιο, έχει στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών, να συντηρήσει υποδομές, να ξεκινήσει νέα έργα και να δικεδικήσει χρηματοδοτήσεις νέων έργων. "Εντάξαμε έργα που μπορούν να πληρωθούν αμέσως. Όλα τα έργα έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση" είπε ο δήμαρχος και τόνισε ότι μέσα στους στόχους είναι η λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου. Αρχικά θα μεταφερθεί εκεί η Βιβλιοθήκη και αμέσως μετά θα αγοραστεί ο εξοπλισμός για το αμφιθέατρο. Ο δήμαρχος ανέφερε και νούμερα που δείχνουν κατακόρυφη αύξηση στα ποσά που θα δαπανηθούν ανά δημοτικό διαμέρισμα.

 "Είναι γράμμα στον Θεό. Ευνοείται η Αλεξάνδρεια σε βάρος των υπολοίπων. Δεν επιτυγχάνει την ισόρροπη ανάπτυξη. Μηδέν χρήματα για αντιπλυμμυρικά έργα και αγροτική οδοποιία" σχολίασε ο κ. Βενιόπουλος.

Ο Χρήστος Αλευράς τόνισε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα κινείται σε ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια που σφίγγουν σαν θηλιά τον λαιμό των δημοτών.

Μιλώντας για το σχέδιο που κατατέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης τόνισε ότι οι περικοπές εμποδίζουν την διοίκηση να υλοποιήσει αυτά που θέλει και σημειώσε ότι δόθηκε έμφαση στην συντήρηση και στις αναπλάσεις με ισόρροπο τρόπο. Ο κ. Ναλμπάντης είπε στους στόχους είναι η αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, η ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου, αναβάθμιση των παιδικών χαρών, παρέμβαση στο οδικό δίκτυο και τέλος εκπόνηση στοχευμένων μελετών ώστε να διεκδικηθούν νέα έργα (φωτοβολταϊκά σε όλα τα σχολεία και τα αντλιοστάσια, ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, δημιουργία βρεφονηνηπιακού σταθμού, τρίτου γυμνασίου). "Είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και βάζει μια άλλη αναπτυξιακή πορεία για τον δήμο Αλεξάνδρεια" σημειώσε.

Το πρόγραμμα ψηφίστηκε από τον Γιώργο Σπυρίδη ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του Χρήστου Αλευρά για την επιλογή του και για την σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. "Πρέπει να δεχθείτε ότι υπάρχει και η άλλη αριστερά από την δική σας" απάντησε ο κ. Σπυρίδης. "Ναι, η δεξιά αριστερά" σχολίασε ο κ. Αλευράς.