Πολιτικές εκδηλώσεις σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 28/12 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας και την Τρίτη 29/12 στο χώρο του παλιού Δημαρχείου της Μελίκης, οι πρώτες πολιτικές ανοικτές συγκεντρώσεις των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας, με τη συμμετοχή των τριών βουλευτών του νομού, της κας Καρασαρλίδου Φρόσως, του κου Αντωνίου Χρήστο και του κου Ουρσουζίδη Γιώργου
Με αυτό τον τρόπο εγκαινιάστηκε ένας κύκλος ανοικτών εκδηλώσεων από τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, με σκοπό να επικοινωνήσουν το κυβερνητικό έργο αλλά και να αφουγκραστούν τα ερωτήματα και τα προβλήματα των πολιτών.

Τις εκδηλώσεις άνοιξαν οι συντονιστές των οργανώσεων, ο κος Μίχος Στέργιος (Αλεξάνδρεια) και ο κος Μπάμπαλος Δήμος (Μελίκη), οι οποίοι έκαναν μια γρήγορη αναφορά στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, δίνοντας στη συνέχεια τον λόγο στους βουλευτές του νομού.

Οι τρεις βουλευτές, στάθηκαν στην πορεία της δύσκολης διαπραγμάτευσης και συμφωνίας που έκανε το καλοκαίρι η κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισαν ως προϊόν εκβιασμού, στην πορεία της ψήφισης των προαπαιτούμενων στη βουλή και στην ψήφιση του παράλληλου προγράμματος ανακούφισης των σκληρών μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές.

Αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, στις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης να αναδιοργανώσει την οικονομία και την κοινωνία της χώρας, σε σωστές και σταθερές βάσεις.

Επιστέγασμα όλων των προσπαθειών, όπως τόνισαν και οι τρεις βουλευτές, είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και η διευθέτηση του χρέους, η οποία θα συζητηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η κα Καρασαρλίδου, αναφερόμενη στον τομέα της υγείας, επισήμανε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στα νοσοκομεία για την κάλυψη των κενών θέσεων καθώς και στην καθολική υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων .

Επίσης υπογράμμισε ότι, θα υπάρξουν παροχές στα πλαίσια του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης που θα αφορούν το ρεύμα, τη σίτιση, τη ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία κ.ά.

Για το 2016 ανάφερε ότι θα κατατεθούν νομοσχέδια που θα αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες, τον αναπτυξιακό νόμο, τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και τον πλήρη έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

Τέλος, τόνισε ότι αναδιάρθρωση του χρέους είναι το μεγάλο ζητούμενο που αφορά την αναπτυξιακή πορεία και η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία ενώ παράλληλα αποτελεί στρατηγικό της στόχο.

Ο κος Αντωνίου επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός, παρ΄όλο που έκρινε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, αυτές επιμένουν στη πολιτική που είχαν ακολουθήσει και έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Τόνισε ότι παρ΄όλες τις δυσκολίες που έχει στο κυβερνητικό της έργο η κυβέρνηση, συνεχίζει με ηρεμία και με κύριους στόχους την πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της μεγάλης φοροδιαφυγής. Επεσήμανε ότι υπάρχουν δυσκολίες μπροστά, γιατί υπάρχει το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, θέματα πολύ σημαντικά που αφορούν την μελλοντική πορεία της χώρας.

Δίνοντας έναν οδηγό για το 2016, αναφέρθηκε στα εργαλεία που θα βοηθήσουν την οικονομία, όπως η αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής τράπεζας και ο αγροτοδιατροφικός τομέας.

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε νέους ορίζοντες, αλλάζοντας τους συσχετισμούς στην Ε.Ε με αποτέλεσμα να αμφισβητείται σήμερα από όλο και περισσότερες δυνάμεις η πολιτική της λιτότητας.

Ο κος Ουρσουζίδης τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έφερε νομοσχέδια που άλλοι τα θεωρούσαν ταμπού, όπως το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Επεσήμανε επίσης ότι έγιναν λάθη και καθυστερήσεις στην πορεία, αλλά δεν υπήρξαν σκοπιμότητες και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος, όπως αναγνωρίζει και την προσπάθεια που γίνεται απορρίπτοντας το παλιό και τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που έφεραν επί 40 χρόνια τη χώρα στη χρεωκοπία, κάνοντας μια νέα επιλογή.

Για το ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων, είπε ότι είναι ένας ρόλος σταθερότητας που όλοι το αναγνωρίζουν παρ΄ όλο που υπάρχουν δυσκολίες.

Επίσης αναφέρθηκε στη πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, όπου θα πρέπει να αποφευχθούν υπερβολές στις κρατικοποιήσεις, όπως στην περίπτωση του νερού και της ενέργειας.

Κλείνοντας, έθεσε τρία σημεία που θα πρέπει να γίνουν, όπως η διασφάλιση της πρώτης κατοικίας με νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί, το ασφαλιστικό σύστημα το οποίο πρέπει να εξορθολογηστεί και τη διαμόρφωση συνθηκών εξοικονόμησης χρημάτων από τη διευθέτηση του χρέους.

Στη συνέχεια των εκδηλώσεων τέθηκαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους που αφορούσαν το εργοστάσιο Ζάχαρης και τη λειτουργία του, τα κόκκινα δάνεια , την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τον ΟΑΕΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τους αγρότες στη Μελίκη, όπου τέθηκαν καίρια ζητήματα για τη φορολόγηση, τις αγροτικές επιδοτήσεις και τους συνεταιρισμούς, όπου οι βουλευτές και ο υπεύθυνος για αγροτικά θέματα της Ν.Ε κ. Χαμπίδης Δημήτρης, έδωσαν απαντήσεις στις αγωνίες των αγροτών. Επίσης ακολούθησε συζήτηση και οι βουλευτές έγιναν αποδέκτες προτάσεων εκ μέρους των πολιτών.

Η ενέργεια των τριών βουλευτών να συνομιλήσουν και να ακούσουν τα προβλήματα, εκτός της ευχάριστης έκπληξης των πολιτών, έφερε και ένα αίσθημα ικανοποίησης εκ μέρους αυτών, σηματοδοτώντας μ΄αυτό τον τρόπο, τον ουσιαστικό ρόλο που πρέπει να έχει ο βουλευτής, ώστε να είναι ο ιμάντας προώθησης των προβλημάτων και των θέσεων των πολιτών αλλά κυρίως η φωνή τους στην Ελληνική Βουλή.

Επόμενη ανοικτή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στο Πλατύ στο παλτό δημαρχείο