Μήνυμα Γκυρίνη κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού

Μήνυμα κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού εξέδωσε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης. Στο μήνυμά του αναφέρει: "Η 21η Μαρτίου έχει χαρακτηριστεί ως Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών Διακρίσεων και του ρατσισμού. O ρατσισμός είναι μια ιδιαίτερη μορφή φανατισμού και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν , άμεσα , οι κυβερνήσεις αλλά και ο άνθρωπος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα η Ευρώπη ,αλλά και η πατρίδα μας ,καλούνται να διαχειριστούν με τον πιο ανθρώπινο τρόπο ,αλλά και με αυτόν που ορίζουν οι Διεθνείς συμβάσεις ,τα φαινόμενα του ρατσισμού .

Φαινόμενα που θα διογκωθούν καθώς οι πόλεμοι που προκαλούν οι κυβερνήσεις της Δύσης, ο θρησκευτικός φανατισμός και η οικονομική εξαθλίωση στις χώρες της Μέσης Ανατολής οδηγούν χιλιάδες κατατρεγμένους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη .

Σε καιρό οικονομικών κρίσεων ο ρατσισμός χρησιμοποιείται ως μέσο εκτόνωσης, έτσι οι άλλοι ,οι «ξένοι»,οι διαφορετικοί γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα των καταστάσεων .

Στην σημερινή όμως εποχή επιβάλλεται να καταβάλλουμε προσπάθειες για έναν κόσμο δικαιότερο ,ανθρώπινο ,πιο πολιτισμένο ,ειρηνικό .

Η αποδοχή της διαφορετικότητας ,(φυλετική, θρησκευτική, πολιτιστική, κοινωνική) πρέπει να είναι το ζητούμενο όλων μας ,ειδικά εμείς οι Έλληνες που ο λαός μας έζησε τη Μικρασιατική Καταστροφή ,τον Ξεριζωμό των Ποντίων και τη μετανάστευση θα πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και ανθρώπινοι .

Για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού πρέπει να εργαστούμε όλοι σε ατομικό και κρατικό επίπεδο .Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί πρέπει και μπορούμε να πούμε «ΟΧΙ» στο ρατσισμό και να προσπαθήσουμε ,αν όχι να τον σταματήσουμε , να αποτρέψουμε την ανάπτυξή του .

Μόνο με την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης θα μπορέσει να παγιωθεί η ειρήνη, η συνεργασία και η γόνιμη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Είναι ανάγκη λοιπόν να γίνουμε Αλληλέγγυοι σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθειά μας είτε είναι Έλληνας είτε όχι.

Η ανθρωπιά δεν κοιτάζει χρώμα, θρησκείες και φυλές.

Αυτό μας δίδαξε και διδάσκει η θρησκεία μας αυτό μας έδειξε η χιλιόχρονη ιστορία της πατρίδας μας.