Θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την αγορά συζητήθηκαν στην Αλεξάνδρεια

Θέματα που απασχολούν την αγορά αλλά και την καθημερινότητα των δημοτών συζητήθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στην σύσκεψη που διοργάνωσαν οι τοπικοί σύλλογοι της Αλεξάνδρειας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του οικείου Εμπορικού Συλλόγου. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Τσαρτσάνης αναφέρθηκε σε προβλήματα όπως οι κακοτεχνίες στο έργο της ανάπλασης που οδήγησε στην ερήμωση δρόμων, σε ζητήματα καθαριότητας και φωτισμού της πόλης, στην ανάγκη αποσυμφόρησης της οδού Βετσοπούλου, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούν ακραία καιρικά φαινόμενα για να μην πλημμυρίσει και πάλι η περιοχή κ.α.

Ο Μάρτος Δημήτρης, εκπρόσωπος των θερμοϋδραυλικών, ανέφερε ως βασικά προβλήματα του κλάδου του το παραεμπόριο και η μαύρη εργασία συναδέλφων μας που έκλεισαν την επιχείρηση τους.

Ο Παναγιώτης Κυριαζόπουλος, εκπρόσωπος παραγωγών λαϊκής αγοράς, αναφέρθηκε στην έλλειψη τουσλέτας στην περιοχή της λαϊκής (έχει ανατεθεί το έργο και θα ξεκινήσει άμεσα, απάντησε ο δήμαρχος). Επίσης αναφέρθηκε στα λιμνάζοντα νερά που δημιουργούν πρόβλημα σε πωλητές και πελάτες όταν βρέχει. Ακόμη σημείωσε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι για παράνομους πωλητές.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Στέργιος Καρούλιας έκανε αναφέρθηκε στις ελλείψεις γιατρών που αντιμετωπίζει το Κέντρο κι έχουν υποβαθμίσει σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. "Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η στελέχωση. Δεν έχουμε επιστημονικό προσωπικό" σημείωσε. Ο κ. Καρουλίας ανέφερε και άλλα ζητήματα όπως η έλλειψη καυσίμων για το ασθενοφόρο.

Ο δημοτικός υπάλληλος Γιώργος Χολέβας, αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανακύκλωσης όπως η τοποθέτηση οργανικών απορριμμάτων σε κάδους ανακύκλωσης, η στάση επαγγελματιών (χαρτοκιβώτια έξω από κάδους) κ.α.

Ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης σημείωσε ότι ο χώρος της λαϊκής θα διαμορφωθεί για να λειτουργούν καλύτερα οι πωλητές. Ο δήμαρχος εκδήλωσε την δυσαρέσκειά του για την μικρή συμμετοχή. Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ανάπλασης, είπε ότι η παραλαβή έγινε και πρόσθεσε ότι παρεμβάσεις που να αλλάζουν την μορφή του έργου δεν μπορούν να γίνουν. "Ήταν μια αποτυχημένη παρέμβαση στην πόλη. Η μελέτη ήταν για άλλο τόπο και εφαρμόστηκε στην Αλεξάνδρεια. Δεν έπρεπε να επιτρέψουν την κατασκευή του έργου. Το 2016 που θα μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις θα διορθώσουμε πράγματα.

Σε ερώτηση για τον φωτισμό στις εργατικές κατοικίες, είπε ότι "είναι παράληψη του εργολάβου και προσπαθούμε να τον αναγκάσουμε να ολοκληρώσει το έργο". Σε ερώτηση για προβλήματα με κολώνες που έχουν προβλήματα σημείωσε ότι "υπάρχουν αιτήματα προς την ΔΕΚΕ αλλά η υπηρεσία δεν είναι στελεχωμένη".

Για την κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονείται είπε ότι έγινε μια πρώτη παρουσίαση η οποία δεν βρήκε σύμφωνη την διοίκηση και τον Μάρτιο θα έρθει νέα σχέδιο για συζήτηση. Ήδη γίνονται μετρήσεις.

Για το κολυμβητήριο, ο δήμαρχος είπε ότι έγιναν περικοπές από την προηγούμενη κυβέρνηση και δήλωσε απαισιόδοξος για την υλοποίηση του έργου καθώς επίσης και για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου.

Για την φύλαξη των αντλιοστασίων που τέθηκε ο δήμαρχος σημείωσε ότι από την πλευρά του δήμου δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. "Είναι θέμα της αστυνομίας. Εμείς προσπαθούμε ότι γίνεται ζημιά να κάνουμε άμεση αποκατάσταση".