Ποια ζητήματα καθημερινότητας συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Άρκετά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του δήμου της Αλεξάνδρειας συζητήθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Ας δούμε ποια ήταν αυτά. 

Με επιστολή ο Γιώργος Ντελιόπουλος έκανε πρόταση στην Δημοτική Αρχή για δημιουργία λαογραφικού μουσείου. Την επιστολή διάβασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μπρουσκέλης και σε αυτήν ο κ. Ντελιοπουλος ανέφερε ότι θέλει να εκθέσει το πλούσιο υλικό του, μπρος τον κίνδυνο να καταστραφεί. "Είναι για μένα η τελευταία ευκαιρία να στεγαστεί αυτός ο θησαυρός" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με επιστολή των Διεθυντών των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία συστεγάζονται και φιλοξενούν 400 μαθήτές, γνωστοποιήθηκε ότι αντιμετωπίζουν πρόβληματα στέγασης (συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος).

Η έντονη κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων που περνάνε από την Αλεξάνδρεια έχουν δημιουργήσει καθίζηση στην 28ης Οκτωβρίου (ο περιφερειακός που οδηγεί στην Πιερία) κι έχει ζητηθεί από την αστυνομία να γίνεται έλεγχος είπε ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με την αστυνομία της Χαλκιδόνας θα υπάρξει σύσκεψη.  "Καλύτερα να απευθυνθείται στο Υπουργείο" σχολίασε ο κ. Γκούγκας. "Είναι ζήτημα τροχαίας να απαγορέψει την κίνηση βαρέων οχημάτων από την Αλεξάνδρεια. Κάτι έπρεπε να κάνουμε" απάντησε ο Δήμαρχος. "Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την αστυνόμευση" σημείωσε ο Γιώργος Σπυρίδης. "Όταν ήταν δήμαρχος ο Δημητριάδης, έγινε μια σύσκεψη με πρωτοβουλία του Γιάννη Απατσίδη. Ζητήσαμε την βοήθεια της τροχαίας για να κάνει ελέγχους. Μπορεί να λυθεί" είπε ο Χρήστος Αλευράς.

Άργησε η Περιφέρεια στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών παρατήρησε ο Χρήστος Αλευράς και προέβλεψε ότι θα ξεκινήσει τον Αύγουστο. "Τον Μάρτη μήνα πρέπει να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί. Θα μας φάνε τα κουνούπια" συμπλήρωσε ο κ. Αλευράς. "Το θέμα των κουνουπιών είναι θέμα της Περιφέρειας και μπορεί να αντιμετωπιστεί με εταιρείες. Κι εμείς θα έχουμε την δική μας παρέμβαση με εθελοντές. Όταν είναι έτοιμες οι προνύμφες θα προχωρήσουμε" δήλωσε ο δήμαρχος.

Απαντώντας ο δήμαρχος σε αναφορά του Χρήστου Αλευρά για την ανάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη σημείωσε: "Βλέπω μια εμμονή σας σε αυτό το θέμα. Εμμονή μας είναι να μαζευτούν τα σκουπίδια. Θα προτιμούσαμε με δικό μας προσωπικό να μαζεύονται τα σκουπίδια. Αν καταλήξουμε σε ιδιώτη, θα βάλουμε ως όρο να προσλάβει εργαζόμενους από εδώ. Πρώτος στόχος μας η δημόσια υγεία".

"Είναι ικανοποιημένος ο δήμαρχος από τους πρώτους μήνες θητείας του;" ρώτησε ο Κίμων Παράσχου και ζήτησε να μάθει ποιες κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματός του δρομολόγησε ο κ. Γκυρίνης. "Ακολουθούμε το πρόγραμμά μας. Θα θέλαμε να είναι καλύτερα τα πράγματα και να έχουμε περισσότερα μέσα για να το υλοποιήσουμε. Το προσωπικό καθαριότητας είναι σχεδόν μηδενικό αλλά η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται και τα οχήματά μας κινούνται" απάντησε ο δήμαρχος.

Σε ερώτηση του κ. Παράσχου αν έχει ο δήμος προμηθευτή καυσίμων ο δήμος ο κ. Γκυρίνης σχολίασε ότι  δεν υπάρχει πρόβλημα με καμιά σύμβαση.

Ενημέρωση για αδέσποτα έκανε ο Κώστας Ναλμπάντης: "Για τα αδέσποτα, κάνουμε το πρώτο βήμα με την κατασκευή καταφυγίου και θα ακολουθήσουν στειρώσεις κι εμβολιασμοί" είπε.Ο κ. Ναλμπάντης σημείωσε ακόμη ότι θα κατατεθεί σύντομα κανονισμός κοιμητηρίων κι έκλεισε την ενημέρωσή του λέγωντας ότι θα γίνει προσωρινή μετακίνηση της βιβλιοθήκης σε χώρο δίπλα στο ΚΑΠΗ για να γίνει στεγανοποίηση του Πνευματικού Κέντρου που μπάζει νερά.