Βεσυρόπουλος: "Η χώρα διαθέτει έναν Υπουργό Οικονομικών που δεν γνωρίζει, ποια είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ΦΠΑ"

besiropoulos

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος στο θέμα των κυβερνητικών χειρισμών για το ΦΠΑ:

«Η χώρα διαθέτει έναν Υπουργό Οικονομικών που δεν γνωρίζει, ποια είναι η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ΦΠΑ, η οποία απαγορεύει την θέσπιση δύο συντελεστών για το ίδιο προϊόν.

Ο κ. Βαρουφάκης, υπέπεσε και σε δεύτερο ατόπημα. Μίλησε για ηλεκτρονική επιστροφή του ΦΠΑ στους νησιώτες, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Τον πληροφορούμε, ότι διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, προβλέπεται μόνο για επαγγελματίες και επιχειρήσεις και ότι επιστροφή ΦΠΑ σε πολίτες, είναι πρακτικά και ουσιαστικά ανεφάρμοστη.

Δύο πράγματα συμβαίνουν: ή πρόκειται για πλήρη άγνοια ή πρόκειται για μια απροκάλυπτη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση, οφείλει να εγκαταλείψει τους αυτοσχεδιασμούς, να εγκαταλείψει επιλογές υπερφορολόγησης δυναμικών τομέων της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός, για να συντηρήσει πελατειακές σχέσεις και να επανασυστήσει το Βαθύ Κράτος.

Αν θέλουν να ενθαρρύνουν τη χρήση πλαστικού χρήματος, τα κίνητρα πρέπει να είναι φορολογικά.

Όλα τα άλλα, είναι επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί, την ώρα που η αβεβαιότητα κορυφώνεται και οι συνέπειες της είναι έκδηλες στην αγορά».