Νέα Δημοκρατία, η επόμενη μέρα - Στασιμότητα ή επανεκκίνηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο πλευρό των Ελλήνων;

kalaitzidis orkomosia

Της Νίκης Καρατζιούλα

Κρίσιμο το διακύβευμα εκλογών της Κυριακής, όχι μόνο για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, των στελεχών, των μελών και των φίλων της που θα προσέλθουν στην κάλπη, αλλά και για την επανεκκίνηση της χώρας, με την μεγάλη, φιλελεύθερη παράταξη, να αναβαθμίζει τον ζωτικό της χώρο, από τις παρυφές της δημοκρατικής δεξιάς, μέχρι τις αντίστοιχες της δημοκρατικής αριστεράς, δίνοντας σύγχρονες και δημιουργικές απαντήσεις διακυβέρνησης της χώρας μας.

Η επόμενη μέρα λοιπόν για τη ΝΔ δεν έχει το στίγμα μιας εσωκομματικής διαδικασίας, όπου θα επιβιώσουν παρελθοντολογικές τακτικές, που μας έχουν αποξενώσει από τις μικρομεσαίες κοινωνικές τάξεις.

Καλούμαστε να αποδείξουμε στην πράξη ότι θα αναδείξουμε την παράταξη , όχι ως ένα σύστημα «πατρικίων», που έχει μεγάλη δύναμη στις «πλούσιες» περιοχές, αλλά ως μια παράταξη που θα αποδείξει στην πράξη, ότι έχει πρόταση, ελπίδα και μέλλον, για τους νέους, τους φοιτητές, τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους αγρότες.

Όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες που έχουν αποστρέψει το πρόσωπο τους από τον χώρο. Να δώσει ελπίδα ώστε να επιστρέψουν οι πάνω από 2.000.000 ψηφοφόροι της, οι οποίοι την εγκατέλειψαν από το 2004 και μετά.

Η ΝΔ καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να διοικήσει τον τόπο, αν πρώτα διοικήσει τα του οίκου της. Να δώσει ρόλο και ευθύνες στην βάση και την συλλογικότητα. Να φέρει προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης, που θα ενισχύσουν την υγιή, μη κρατικοδίαιτη, επιχειρηματικότητα, ώστε να ασκηθεί εθνική κοινωνική πολιτική, μέσα από το πλεόνασμα και όχι μέσω της καταλήστευσης των παραγωγικών μας δυνάμεων.

Ζητείται ελπίς λοιπόν. Χωρίς να υποτιμώ καμιά υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της παράταξης, στρατεύθηκα και δίνω αγώνα στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ενός νέου, αλλά έμπειρου πολιτικού, χωρίς «ψεγάδια» στην κοινοβουλευτική και αυτοδιοικητική του πορεία, με «ένσημα» στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και μάλιστα στον χώρο της καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα.

Οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της κεντροδεξιάς και όλοι οι Έλληνες που θα ψηφίσουν στις κάλπες της ΝΔ την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, οφείλουν να κρατήσουν κλειστά τα αυτιά τους, στις «σειρήνες» των υποσχέσεων ή των απειλών. Στηρίζοντας το νέο, το δημιουργικό, με τόλμη στην αλλαγή των παρελθοντικών λογικών που καταρράκωσαν την παράταξη. Η επιλογή είναι μοναδικά ΕΘΝΙΚΗ.Απόστολος Τζιτζικώστας.