Δυναμική εκπροσώπηση της Ημαθίας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου (14/5) και ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή (15/5) οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ξεκίνησε με τις ομιλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών Γιάννη Τούντα, ενώ χαιρετισμό έκαναν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνέχεια οι εργασίες της συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν σε 8 workshops όπου επεξεργάζονται οι προγραμματικές θέσεις με στόχο να ψηφισθεί η Πολιτική Διακήρυξη της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

sindiaskepsi dimokratikis simparataksis2

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η Ημαθία έχει δυναμική συμμετοχή, καθώς – πέρα φυσικά από τον Ημαθιώτη πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ – συμμετέχουν οι γραμματείς των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κώστας Ασλάνογλου και ΔΗΜΑΡ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, καθώς και πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων οι Φώτης Καραβασίλης, Στέλιος Αρβίθης, Δήμητρα Ζησέκα, Στέργιος Καλπάκης, κ.α.

Η σημερινή προγραμματική μας συνδιάσκεψη είναι ένας σημαντικός σταθμός για την προώθηση το μεταβατικό διάστημα ενός πολυκομματικού φορέα, με τελικό στόχο ένα ενιαίο προοδευτικό σχήμα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο χαιρετισμό του στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η Συνδιάσκεψη συνιστά το πρώτο βήμα στην διαμόρφωση ενός «New Deal» μεταξύ των γενεών.

«Είμαστε όλοι εδώ. Με ιστορικές διαδρομές και προσφορά στην Ανανεωτική Αριστερά, την Σοσιαλδημοκρατία, τον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου» είπε.

«Στόχος μας η σύγχρονη κεντροαριστερά των λύσεων και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων . Στοχεύουμε σε μία ισχυρή προοδευτική παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου, ικανής να γίνει καταλύτης εξελίξεων. Ανοιχτή σε άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της πολιτικής οικολογίας. Επίκεντρο και αφετηρία αυτής της προσπάθειας είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η ανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου είναι επιτακτική ανάγκη για λόγους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς και ειδικότερα στην Ελλάδα και για λόγους πολιτικής ομαλότητας και σταθερότητας.

Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για τις αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόζει και τις αυταπάτες του και στην ΝΔ για τις συντηρητικές πολιτικές που προτείνει. «Το "όνειρο του κ. Σόιμπλε" για την διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας τη κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δεν προχωρά σε εξυγιαντικές ρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής σε αντίθεση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που προτείνει βαθιές τομές σε όλους τους τομείς πολιτικής, με στόχο αφενός την εξυγίανση και αφετέρου την αναδιανομή των δαπανών από το συντεχνιακό κράτος στο κράτος παροχής υπηρεσιών.