Το...άλλο μείγμα πολιτικής και το σκληρό πρόσωπο της λιτότητας

Η Μαρία Σπυράκη ως εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε χθες στην Βέροια ότι το κόμμα της έχει να παρουσιάσει στην κοινωνία ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής από αυτό που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αναδιάρθρωση του Δημοσίου, κατάργηση οργανισμών φαντασμάτων, μετακινήσεις εργαζομένων. Μια άλλη διαχείριση της λιτότητας δηλαδή αφού δεν διαφοροποιήθηκε από την "μνημονιακή" πολιτική.

Τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε πλέον να ακούμε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για διαφορετικές πολιτικές κόντρα στην λιτότητα, αλλά κάθε φορά που αυτά ερχόταν στα πράγματα, η λιτότητα ερχόταν με πιο σκληρό πρόσωπο. Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχόμενος καλύτερες ημέρες με σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" κέρδισε τον Καραμανλή και αντί για αυτά που υποσχέθηκε, η χώρα βούτηξε σε μια βαθιά κρίση.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο Σαμαράς από το Ζάππειο Μέγαρο με αντιμνημονιακές κορώνες υποσχόταν άλλο μείγμα πολιτικής χωρίς φόρους και όταν έγινε πρωθυπουργός φορολόγησε και τους ανέργους (με τα γνωστά τεκμήρια διαβίωσης).

Τον Σαμαρά διαδέχθηκε ο Τσίπρας. Αυτός υποσχόταν τα πάντα στους πάντες. Υποσχόταν ελπίδα με την κατάργηση του μνημονίου (σε ένα νόμο με ένα άρθρο) και αντί γι αυτό, συμβιβάστηκε και έφερε ένα νέο πακέτο μέτρων που θα κάνουν την ζωή μας ακόμη δυσκολότερη.

Συνεπώς καλά μας τα είπε η κ. Σπυράκη για το νέο μείγμα πολιτικής που προτείνει η ΝΔ (αλλά δεν εφάρμοσε ως κυβέρνηση) αλλά ας μας επιτρέψει να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί είμαστε χορτάτοι και από λόγια και από φόρους. Χορτάσαμε και από λιτότητα και από σωτήρες.