Βεσυρόπουλος: "Η κυβέρνηση συνεχίζει να απομυζεί οικονομικά τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες"

Από το Γραφείο του Βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου ανακοινώθηκαν τα εξής: "Τη σκοπιμότητα του απίστευτου λογιστικού τρικ, που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση, μετά την απόφαση της, να γίνεται η πληρωμή των Επικουρικών συντάξεων κάθε δεύτερη εργάσιμη του επόμενου μήνα, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του, ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές, επισημαίνουν, ότι στόχος της συγκεκριμένης απόφασης του Υπουργείου Εργασίας, είναι να καταβληθούν στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ για το 2016, 11 μηνιαίες συντάξεις, αντί για 12, δηλαδή να χάσουν μια σύνταξη. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που επαναφέρετε με το Νόμο 4387/2016, το οποίο θα σήμαινε, νέες μειώσεις στις συντάξεις, καθώς υπάρχουν τεράστια ελλείμματα στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ( ΕΤΕΑ)".

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρει:

«Μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως παραδέχονται πλέον και οι κυβερνητικοί Βουλευτές, η κυβέρνηση έρχεται τώρα με άλλο ένα τέχνασμα, να πλήξει και όσους συνεχίζουν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ. Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η κυβέρνηση αυτή, όχι μόνο δεν κατάφερε να υπερασπίσει και να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αλλά συνεχίζει να τους απομυζεί οικονομικά».