Βεσυρόπουλος: «Ο κ. Τσίπρας εγκλωβίζει τη χώρα σε μια παγίδα υπερφορολόγησης και φτωχοποίησης»

«Το λιγότερο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι να επισημαίνουμε την ασυνέπεια και τα ψέματα αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που είναι ευάλωτη και πλήρως αναξιόπιστη σε αυτά τα ζητήματα. Με ένα Πρωθυπουργό που ψεύδεται με χαρακτηριστική ευκολία, κάνει το μαύρο-άσπρο και δίνει το καλό παράδειγμα στους Υπουργούς του για να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Και με μια θλιβερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία πλέον δεν υφίσταται στο εκλογικό σώμα και στην κοινωνία, να τα ψηφίζει όλα για να κρατήσει τη βουλευτική έδρα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, η χώρα εγκλωβίζεται σε μια παγίδα υπερφορολόγησης, φτωχοποίησης, λιτότητας και απόλυτης επιτήρησης», τόνισε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, καταθέτοντας στα πρακτικά δηλώσεις του πριν από 5 μήνες, στις οποίες ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι, ποτέ δεν συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και ότι δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που πιστεύει ότι μπορούμε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια.

Όπως επισήμανε ο κ. Βεσυρόπουλος, «προφανώς μετά από όλα αυτά ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει το δίλημμα για το αν θα παραιτηθεί ή όχι για τη μείωση του αφορολόγητου, όπως είχε δεσμευθεί. Το δίλημμα πλέον που αντιμετωπίζει είναι αν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται ή όχι στους σοβαρούς οικονομολόγους. Γιατί ως Υπουργός, έχει ήδη χάσει τη σοβαρότητά του, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με τον Πανελευσινιακό που κερδίζει τη Μπαρτσελόνα με σκορ 7-5».

Ο Αν. Τομέαρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι, με τα μέτρα ύψους 4,9 δις που έφερε η κυβέρνηση, το αφορολόγητο μειώνεται στα 5.681 ευρώ και για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν φόρο χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι των 500 ευρώ.

Για πρώτη φορά θα υπάρξουν επιβαρύνσεις έως και 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες που προστατεύονταν μέχρι σήμερα από το αφορολόγητο όριο, ενώ είναι δεδομένη η μείωση των συντάξεων, μέσω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις κύριες, τη νέα μείωση των επικουρικών και με την ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Όλοι οι συνταξιούχοι θα χάσουν από μία έως δύο συντάξεις ενώ επιβάλλονται νέες, εξοντωτικές και εκτός πάσης λογικής αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες σε ποσοστά 37 % έως και 61%. Σημαντική μείωση μισθών θα υποστούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, ανέφερε ότι, ο λογαριασμός των μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση Τσίπρα, μέσα σε δύο χρόνια, στους Έλληνες πολίτες, ανέρχεται πλέον σε 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ, παίρνοντας 3.400 ευρώ, κατά μέσο όρο, από κάθε Ελληνική οικογένεια ενώ το κόστος για την οικονομία, συνολικά, είναι βαρύτερο.

Ο κ. Βεσυρόπουλος έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να καταστεί η απογοήτευση συνείδηση σε όλους τους πολίτες. Η μόνη ελπίδα του κ. Τσίπρα, είναι η κυριαρχία της απελπισίας. Διαβάζει όμως εντελώς λάθος αυτή την εικόνα. Οι πολίτες έχουν ωριμότητα, έχουν απορρίψει τις διχαστικές λογικές και τις πρακτικές του μίσους αλλά και τον ίδιο το λαϊκισμό. Θα απαντήσουν Δημοκρατικά. Θα επιβάλλουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».