Πάμε για εκλογές στις 25 Ιανουαρίου - δεν εκλέχθηκε στην τρίτη ψηφοφορία ο Δήμας

kalpes

Ακαρπη άποψη και η τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  Ο Σταύρος Δήμας δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών και η εκλογή του δεν πραγματοποιήθηκε. Υπέρ του Σταύρου Δήμο ψήφισαν  168 και κατά 138.

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι 13 ανεξάρτητοι της δεύτερης ψηφοφορίας: Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.Από εδώ και πέρα θα διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχθούν εκλογές. 

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές οι οποίες περικλείουν κινδύνους και δεν τις θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι περισσότεροι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους και του εθνικού συμφέροντος. Δυστυχώς μία μειοψηφία 132 βουλευτών στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή σέρνουν τη χώρα σε εκλογές» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά την άκαρπη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

«Όσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη των εκλογών. Ό,τι δεν έκανε η Βουλή είναι ώρα να το κάνει ο ελληνικός λαός: να διώξει την αβεβαιότητα και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια ολοκληρωτικά. Καταφέραμε πολλά σε αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του και να γυρίσουμε στα ελλειμμάτα» συνέχισε.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου.