Να προστατευθεί το εργασιακό μέλλον των απόφοιτων των Ωδείων κλάδου ΤΕ16 ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Να προστατευθεί το εργασιακό μέλλον των απόφοιτων των Ωδείων κλάδου ΤΕ16 της χώρας που παραμένουν εδώ και χρόνια εργασιακή ομηρία ενώ έχουν 20ετή και πλέον προσφορά στα μουσικά σχολεία και πραγματική προϋπηρεσία στις μουσικές ειδικεύσεις το λιγότερο 50 μηνών, ζητάει από την αρμόδια Υπουργό Παιδείας με σχετική Ερώτησή του ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως υπογραμμίζει, οι εν λόγω απόφοιτοι των Ωδείων έχουν στελεχώσει τα μουσικά σχολεία της χώρας, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα και πολλές φορές μακριά από τον τόπο διαμονής τους και μακριά από τις οικογένειές τους, δεδομένου ότι τα τμήματα μουσικών ειδικοτήτων στα πανεπιστήμια ήταν νεοσύστατα και με ελάχιστους αποφοίτους.

Εντούτοις, οι εν λόγω καθηγητές μουσικής, παρότι κατέχουν εγκεκριμένους και υπογεγραμμένους από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τίτλους σπουδών που αναγνωρίζονται πανευρωπαϊκά, δεν αναγνωρίζονται ως ισότιμοι από το Υπουργείο Παιδείας!

Ως εκ τούτου, ζητάει να διασαφηνιστεί ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου στο αίτημα για ισοτιμία των εν λόγω πτυχίων με αυτά των τμημάτων μουσικής ειδίκευσης στα πανεπιστήμια της χώρας.