Η Ελλάδα και ο κόσμος

tasiopoulos

Του Τάσου Τασιόπουλου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να θέλει την Ελλάδα να μείνει στην ΕΟΚ και να αναπτύξει μόνον τον κλάδο του τουρισμού για να καλυφθούν οι επιθυμίες των συνταξιούχων της Ευρώπης.

Είναι ευθύνη όμως της Ελλάδας να συνταχθεί και να συντονιστεί στο μέτωπο της συμμαχίας των χωρών του Νότου ώστε η γεωργική και βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας να είναι στις προτεραιότητές τους.

Έξω εκτιμούν και συγχρόνως προβλέπουν ότι τα χρόνια του Ευρώ θα είναι λίγα στην Ελλάδα – μέχρι τα μέσα του 2015 λένε, – και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη αδυναμία συνεννόησης στο εσωτερικό και αλληλεγγύης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το λόγο αυτό θα ήταν σωστό, λένε, να ετοιμάζονται η ελληνική πολιτεία και οικονομία για την παράλληλη επάνοδο της ΔΡΑΧΜΗΣ, αρχικά για τις συναλλαγές στο εσωτερικό της χώρας. Για τις συναλλαγές με χώρες εντός της ΕΟΚ αυτές θα μπορούν να γίνονται σε Ευρώ, μέχρι νεοτέρας.

Επίσης, λένε, πως λόγω των ελληνικών υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου ξαφνικά οι χώρες του G20 – που έχουν γυάλινα πόδια – θα μας αγαπήσουν πάρα πολύ.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε έχουν δίκιο και οι αγωγιάτες και ο υποψήφιος που ως ανέκδοτα ακολουθούν.

Οι αγωγιάτες

Δύο αγωγιάτες αποφασίζουν να αλλάξουν τον σαμαρτζή τους επειδή τα σαμάρια που έφτιαχνε ήταν στενάχωρα για τα μουλάρια τους.

Πηγαίνουν στον φρέσκο, τον πολλά υποσχόμενο, στον αδοκίμαστο και καταφερτζή φέρελπι σαμαρτζή και παραγγέλνουν καινούργια σαμάρια.

Όλο καμάρι σαμαρώνουν τα μουλάρια και κινούν για το βουνό.

Από τα πρώτα όμως μέτρα οι ράχες των ζώων ματώνουν, τα ξεσαμαρώνουν και κάθονται πάνω σε μια πέτρα.

Ρε, λέει ο ένας, "βλακεία να νομίζουμε ότι επειδή το θέλαμε εμείς θα γίνει".

Όχι ρε, λέει ο άλλος "η βλακεία είναι ότι επειδή το έλεγε αυτός εμείς νομίζαμε ότι έτσι είναι".

Ο υποψήφιος

Ένας γιατρός, ένας υποψήφιος βουλευτής, ένας ηλικιωμένος και ένας νεαρός πετούν με ιδιωτών αεροπλάνο το οποίο παρουσίασε βλάβη στη μηχανή του.

Στο αεροπλάνο υπήρχαν μόνον τρία αλεξίπτωτα και το σακίδιο του πιτσιρικά.

Ο γιατρός λέει: "είμαι γιατρός , σώζω ζωές γι αυτό πρέπει να ζήσω" και φορώντας το αλεξίπτωτο πηδάει.

-Ο υποψήφιος βουλευτής λέει: "είμαι υποψήφιος βουλευτής, και πρέπει να εκλεγώ" και πηδάει.

-Τότε ο ηλικιωμένος λέει: "παιδί μου εγώ έζησα , εσύ είσαι πιτσιρικάς ακόμα, πάρε το τελευταίο αλεξίπτωτο και πήδα".

-Ο πιτσιρικάς ξαναδίνει πίσω το αλεξίπτωτο στον γέρο και λέει γελώντας: "παππού ο υποψήφιος βουλευτής ήταν τόσο καλημένος, που πήδηξε με το σακίδιο".

ΥΓ1. Αυτός που έχει δυο δράμια μυαλό όταν κάνει λάθος το παραδέχεται ο έξυπνος προσπαθεί να το δικαιολογήσει και ο άμυαλος επιμένει, ακόμα και αν λεφτά δεν υπάρχουν και τα δημοψηφίσματα είναι γράμματα στο Θεό.