Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 pavlopoulos

Τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1950. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι προτείνει για Πρόεδρο τον Νίκο Αλιβιζάτο

Τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο το Ποτάμι όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Αλιβιζάτος είναι «ένας ανυποχώρητος υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος καθολικής αποδοχής που έχει διαπλάσει γενιές νέων Ελλήνων νομικών. Ένας επιστήμονας με ευρωπαϊκή ακτινοβολία, ήδη από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του. Τέλος, ένας ενεργός πολίτης, που ποτέ δεν εγκλωβίστηκε στα στενά όρια των κομματικών σχηματισμών, αλλά με θάρρος και γνώση άφηνε πάντα το διακριτό του στίγμα στη δημόσια ζωή».