Υπέρ της μετακίνησης των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Γιώργος Ουρσουζίδης

oursouzi athen

Σχετικά με την Π.Ν.Π που αφορά στα διαθέσιμα κεφάλαια των Ο.Τ.Α., ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης έκανε την εξής δήλωση: "Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για την ανατροπή της τραγικής οικονομικής κατάστασης που επιβλήθηκε στη χώρα από τους ντόπιους και ξένους «προστάτες», τις συνέπειες της οποίας όλοι βιώνουμε.

Όλοι καλά γνωρίζαμε και πριν τις εκλογές του Γενάρη, ότι ο δρόμος που επιλέξαμε δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Γνωριζόμαστε επίσης πολύ καλά για να μπορούμε να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλον. Επίσης, καλά γνωρίζουμε ποια ήταν η στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι στους «δανειστές» τα τελευταία πέντε χρόνια, και ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση ζητά την εμπιστοσύνη των εκπροσώπων των Ο.Τ.Α., την στήριξη τους στον αγώνα για επιβίωση του λαού μας.

Η μετακίνηση των διαθέσιμων κεφαλαίων από τις εμπορικές τράπεζες, στην Τράπεζα της Ελλάδος, που δεν αφορούν σε άμεσες ανάγκες των Ο.Τ.Α., θωρακίζουν τη χώρα αυξάνοντας τα διαθέσιμα κεφάλαια, ώστε να αντεπεξέλθει στην δύσκολη συγκυρία που κάποιοι επιμένουν να επιλέγουν. Στην ασφυκτική πίεση των «δανειστών», ώστε να υποκύψουμε στις απαιτήσεις τους και στις πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα.

Όλοι κρινόμαστε από τον κυρίαρχο λαό για τις επιλογές μας, και θα κριθούμε. Εύχομαι με αυστηρό τρόπο".