Συνεργασία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε με υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις για την αντιπυρική προστασία

Μετά από σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α για αναμενόμενους ισχυρούς ανέμους, το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου ,ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης συντονίζοντας τις δράσεις του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του Τμήματος κ. Μπαρμπαρούση, απευθύνθηκε προς τις διοικήσεις όλων των εγγεγραμμένων στα μητρώα ενεργών εθελοντικών οργανώσεων της Ημαθίας., για την ανάληψη αντιπυρικής προληπτικής δράσης, με περιπολίες των μελών τους με δικά τους μέσα, στους ορεινούς όγκους του Βερμίου και των Πιερίων, επιπλέον των περιπόλων που ήδη ασκούν κανονικά (αναλόγως της πρόβλεψης δείκτη επικινδυνότητας), οι Πυροσβεστικές και Αστυνομικές υπηρεσίες, τα Δασαρχεία, οι Δήμοι, κλπ. .

Στο κάλεσμα του κ.αντιπεριφερειάρχη ανταποκρίθηκαν 18 εθελοντές , οι οποίοι πραγματοποίησαν διαδρομές παρατήρησης στους ορεινούς όγκους, τόσο στα χαμηλά όσο και στα πυκνά δάση και στις κορυφές, με συνεχή ενημέρωση της συντονιστικής αρχής.

Εκφράζοντας τα συγχαρητήρια για την άοκνη προσφορά των εθελοντών ο κ.Καλαϊτζίδης προέβη στην εξής δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντικά συμμετέχοντες στις περιπολίες, ευελπιστώντας στην διαρκή τους συνεργασία για την συνεχή επιτήρηση της εθνικής μας περιουσίας, την οποία αποτελεί ο δασικός πλούτος του Βερμίου και των Πιερίων, αλλά και την απάλειψη κάθε κινδύνου για τις ζωές των συμπολιτών μας. Η οργάνωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας είναι σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτη κατάσταση για όλο το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου».