Κάλεσμα της ΝΟΔΕ για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές

Από τη ΝΟΔΕ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων του Νομού. Είναι μια εξίσου σημαντική κομματική διαδικασία, μετά την εκλογή του νέου προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 3 Απριλίου 2016 όπου θα εκλεγούν οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών επιτροπών καθώς και τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν την Ημαθία στο Συνέδριο του κόμματος στις 22 & 23 Απριλίου 2016. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο των εσωκομματικών εκλογών 2016.

Στις εκλογές της 3ης Απριλίου θα εκλεγούν οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ο. και ΔΗΜ.Τ.Ε.) καθώς και οι 22 σύνεδροι για την Ημαθία και θα διεξαχθούν στη Βέροια στα γραφεία ΝΟ.Δ.Ε (Πλ. Δικαστηρίων 12), στην Αλεξάνδρεια στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο (Εθνικής Αντιστάσεως 48) και στη Νάουσα στο ΚΕΠ (κτίριο Χρήστος Λαναράς) από ώρα 10:00΄ έως 19:00΄.

Ακολούθως, στις 6 Απριλίου, θα γίνει η εκλογή των μελών των Θεματικών Ενοτήτων της ΝΟΔΕ που απαρτίζεται από δέκα Θεματικές Ενότητες της τοπικής οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης στη Βέροια στα γραφεία ΝΟ.Δ.Ε (Πλ. Δικαστηρίων 12) από ώρα 16:00΄ έως 20:00΄.

Όσον αφορά την εκλογή του προέδρου της ΝΟΔΕ, θα γίνει στις 17 Απριλίου με από τους εκλέκτορες, δηλαδή τα μέλη και τα στελέχη που θα εκλεγούν στις τοπικές επιτροπές και τις Θεματικές Ενότητες. Τα θέματα των εκλογών θα τα χειριστεί η ΝΕΦΕ (Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή) η οποία έχει και την ευθύνη της διεξαγωγής τους.

Όσον αφορά την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΟΔΕ η προθεσμία είναι από 12 έως 14 Απριλίου. Θα πρέπει ο υποψήφιος να συλλέξει 20 υπογραφές (εάν είναι μέλος της Νομαρχιακής Συνέλευσης της Ν.Δ.), άλλως θα πρέπει να συλλέξει 30 υπογραφές.

Καλούμε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές ώστε η εκπροσώπηση της τοπικής βάσης του κόμματος να είναι η ικανότερη και πιο αντιπροσωπευτική.
Για περισσότερες πληροφορίες καθημερινά στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ημαθίας (Τηλ. Επικοινωνίας 2331028980)".